Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 29 jun 2021

DIY: zo maak je jouw eigen verticale kruidentuin

Je eigen kruiden hebben is ideaal. Het is handig, ze verspreiden een heerlijke geur Ć©n het ziet er ook nog eens erg leuk uit. Om creatief met moeder natuur aan de slag te gaan hebben we voor jullie een leuke DIY. We laten namelijk zien hoe je jouw eigen verticale kruidentuin kunt maken.

Een verticale kruidentuin is ideaal als je dol ben top het kweken van je eigen kruiden, maar niet te veel ruimte hebt. Al eens gehoord van verticaal tuinieren? Lees dan dit artikel eens. Een verticale kruidentuin heeft weinig ruimte nodig maar levert wel veel smaak op.

Verticale kruidentuin

De kruidenladder

Er zijn veel manieren om een verticale kruidentuin te maken. Een van de simpelste is toch wel de ladder. Maak een paar gaten in een redelijk grote (het liefst ook brede) ladder. Hier kunnen de kruidenpotjes in. Je kan de ladder naar smaak nog een kleurtje geven.

Pallets en kruiden

Dit is wel erg creatief: hier hebben ze een pallet gebruikt om de kruiden in neer te zetten. Je kan de pallet een kleurtje geven en de binnenkant bedekken met wat plastic zakken of hout. Zo vallen de kruiden niet door het pallet heen. Schattig!

Je kan ook speciale plantenbakken kopen om in de pallet te plaatsen. Zo krijg je een strak design en kan je lang genieten van je kruidentuin.

Speels en groen

Ook leuk: deze hangende schoenenopberger van IKEA is blijkbaar voor meer dingen handig. Vul de gaten met grond en plaats je kruiden hierin. Het geeft een speels effect en je kan hem zo overal ophangen.

Verticale kruidentuin

Deze is iets ingewikkelder om te maken. Je hebt hiervoor een groot stuk hout nodig dat je neer kunt zetten en verschillende soorten buizen met haakjes. De buizen bevestig je aan het hout en de haakjes aan de potjes met kruiden. Dit ziet er wel erg leuk uit als je het ons vraagt!

Hangende tuin

Voor deze DIY heb je wat touw, een boormachine en een paar planken nodig. Maak in elke plank (afhankelijk van de grootte) vier grote gaten waar de potjes in kunnen. Daarnaast maak je vier kleine gaatjes waar het touw doorheen gehaald kan worden.

Nu kan je het touw door de plankjes halen en aan de bovenkant en onderkant vastmaken. De potjes kan je in de gaten zetten en je hebt je eigen kruidentuin!

5 medicinale kruiden die je in je eigen kruidentuin zou kunnen verbouwen

Verticale kruidentuin
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TuinierwinkelTijdvoorjetuin

Reageer op artikel:
DIY: zo maak je jouw eigen verticale kruidentuin
Sluiten