admin
admin Diy 31 januari 2014

DIY: verlichte letters van karton

De kerstverlichting heb je (hopelijk) al lang en breed opgeruimd, maar haal ze toch maar weer uit de kast. Je kunt er namelijk ook buiten de kerstperiode een hoop leuke dingen mee. Wat dacht je van het zelf maken van verlichte letters? Super leuk voor in de kinderkamer, bijvoorbeeld, en echt easy peasy om te doen!

BENODIGDHEDEN

• Kerstverlichting
• Verf in kleur naar keuze
• Kartonnen letter (o.a. te koop bij Xenos)
• Stanleymes

STAP 1 + 2
Pak je spullen bij elkaar. Indien je kartonnen letter aan beide kanten dicht is, snijd je eerst één kant open. Gebruik hiervoor je stanleymes, waarmee je voorzichtig en zo precies mogelijk langs de randen snijdt.

STAP 3 + 4
Schilder het karton in de door jou gekozen kleur(en). In dit voorbeeld is gekozen voor een rode binnenkant en zilveren buitenkant. Deze combinatie geeft het echte vintage gevoel van oude theaterlampen. Maak vervolgens een aantal kleine gaten in de onderkant van de letter. Houd hier wat ruimte tussen en zorg ervoor dat de gaten niet te groot zijn, anders heb je de kans dat de lampjes niet vast blijven zitten. Duw de kerstlampjes nu aan de achterkant door de gaatjes heen.

Rest nog één ding: stekker in het stopcontact en laten shinen!

wakeandwhimsy.wordpress.com

Reageer op artikel:
DIY: verlichte letters van karton
Sluiten