Jaime Andreas
Jaime Andreas Diy 15 mrt 2020

Deze DIY-vazen zijn perfect voor op de Paastafel

Yesss! Het is weer bijna tijd voor de lente en dus ook voor Pasen. En hoe leuk is het dan om zelf dingetjes te maken voor in huis. Wij zijn dol op leuke DIY’s om ons huis gezelliger te maken. Met deze hippe DIY-vazen is je paastafel straks helemaal in lentesfeer.

En het allerfijnste aan deze DIY: je hebt heel weinig nodig en het is helemaal niet moeilijk om te maken. Appeltje-eitje dus. Niet alleen voor op de Paastafel, maar ook de perfecte manier om de lente in huis te halen. Deze vette DIY hebben wij van justchrysanthemum!

Dit heb je nodig voor de vazen

Je hebt maar een paar dingetjes nodig voor het maken van deze DIY-vazen:

  • Een oude lege vaas of pot
  • Oude kranten als ondergrond
  • BLoemen voor in de vazen
  • Twee verschillende kleuren verfspuitbussen (De kleur maakt niet uit, maar wij vinden zachte pastelkleuren geweldig passen bij de lente)
DIY-vazen voor Paastafel
Bron: justchrys

Zo maak je deze kleurrijke DIY-vazen

Stap 1: een stevige basiskleur

Zet je potje op z’n kop en gebruik de donkerste kleur als basis voor je vaas. De onderkant van de vaas om de dikste kleur krijgen.

Naarmate je met de spuitbus dichterbij het midden komt, houd je de spuitbus verder bij het potje vandaan. Zo krijg je een mooi geleidelijk kleurverloop.

Stop rond het midden met het gebruiken van de basiskleur. Breng meerdere lagen verf aan totdat je niet meer door het potje heen kan kijken.

Stap 2: een secundaire kleur

Herhaal het bovenstaande proces met de tweede kleur. Ga rustig te werk op het punt dat de twee kleuren elkaar ontmoeten zodat ze geleidelijk in elkaar overlopen.

Je hoeft trouwens niet per se twee kleuren te gebruiken als je blij bent met één kleur.

> Lees ook: Waarom droogbloemen kopen als je ze ook zelf kunt maken? 5 makkelijke bloemen om zélf te drogen

DIY-vazen
Bron: justchrys

Stap 3: bloemen!

Laat vervolgens je potje even goed drogen en dan is het tijd voor de final touch: bloemen! Stel zelf een leuk boeket vrolijke lentebloemen samen of laat het door je favoriete bloemist doen.

Voilà! Klaar voor de lente.

Meer DIY-inspiratie voor het voorjaar:

Bron: justchrys.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze DIY-vazen zijn perfect voor op de Paastafel
Sluiten