admin
admin Diy 8 jul 2014

DIY: van een ladder naar een kledingkast

Na een aantal DIY met naaimachines, meetlatten en andere dingen waar je alleen mee om kunt gaan als je twee rechterhanden hebt, deze keer weer een simpele. Maak in vier stappen van een oude dubbele ladder een gave kledingkast. Of schoenenkast. Of boekenkast. You name it.

Benodigdheden:
• dubbele ladder, hoe ouder en gehavender, hoe beter
• stevige houten paal, niet te dik, maat naar eigen keuze (voorbeeld is 1,5 meter)
• twee stevige planken in dezelfde lengte als de paal, niet breder dan de traptreden
• twee kapbeugels in dezelfde grootte als de paal
• boor
• lange schroeven

Stap 1
Haal de ladder uit elkaar door met een boor of schroevendraaier de scharnieren te verwijderen.

Stap 2
Markeer het midden van de bovenkant van de ladder en bevestig hier losjes de kapbeugels. Doe dit aan beide kanten van de ladder.

Stap 3
Zet de ladders rechtop en haal de paal door de beugels heen. Laat de paal aan beide kanten een stukje uitsteken en zorg ervoor dat de ladders niet te ver uit elkaar staan, zodat de planken er nog tussen passen. Draai nu met een boor de schroeven van de kapbeugels strakker aan, zodat de paal niet meer kan bewegen.

Stap 4
Kies een plaats voor de planken en boor deze goed vast aan de treden van de ladder. Je kunt ervoor kiezen om meer ligplaats te creëren voor kleding, of grotere ruimte om kleding te laten hangen. Stem dit af op de kleding die je hebt. Planken zijn handig voor shirts, schoenen en tassen, maar een lange jurk heeft veel ruimte in de lengte nodig om te hangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

apairandasparediy.com

Reageer op artikel:
DIY: van een ladder naar een kledingkast
Sluiten