Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 6 februari 2016

DIY: valentijn ballonnen

Valentijnsdag is een beetje als hardlopen: you either love it or you hate it. Het is een dag waarop singles eraan herinnert worden dat ze (nog steeds) single zijn en voor iedereen met een relatie of nieuwe vlam is het vaak een dingetje: doen we eigenlijk iets met Valentijnsdag? Laten we één ding vooropstellen. Voor de Roomed redactie is elke ‘feestdag’ eigenlijk gewoon een excuus om weer de knutselhoek in te duiken en voor 14 februari geldt eigenlijk precies hetzelfde.

Deze keer maakten we een aantal vrolijke valentijn ballonnen, die bijvoorbeeld heel goed passen bij een themafeestje! En laat Roomed’s Renée nou net op Valentijnsdag jarig zijn..

DIY: borduur een hart voor Valentijnsdag

Benodigdheden

  • XXL ballonnen in hartjesvorm, gevuld met helium
  • Het karton van de keukenrol
  • Rood en wit duct tape
  • Een vel rood karton
  • Lijm
  • Schaar

Stap 1

Zorg er allereerst voor dat je echt grote ballonnen koopt. De ballonnen worden straks zwaarder door de pijlen, die je eraan bevestigt. Dus hoe meer helium er in de ballon kan, hoe beter. Je begint met het knippen van de keukenrollen. Hier ga je de pijlen van maken.

Stap 2

Knip het rode karton op maat en wikkel dit om de keukenrol. Plak het rode karton met een beetje lijm vast.

Stap 3

Wikkel een stuk wit tape om de rol en knip het einde van de rol in zodat je daar straks de pijl in kunt schuiven.

Stap 4

Teken de punt en het uiteinde van de pijl uit op het karton. Knip de vormen uit en steek vervolgens de figuren in de rollen.

Stap 5

Nu ga je de pijlen aan de ballonnen vastplakken. Daarvoor moet je eerst een stuk rood tape om de rol plakken. Knip het tape in en plak de rol aan de ballon. Dat is eigenlijk alles wat je moet doen om je valentijn ballonnen te maken! Piece of cake dus!

Bekijk ook: 10x de leukste Valentijnskaarten

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Reageer op artikel:
DIY: valentijn ballonnen
Sluiten