DIY: vaas met marmer look

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Deze keer: een vaas met marmer look

Tijd: half uur
Budget: ongeveer 12 euro voor twee vazen

BENODIGDHEDEN

  • Witte vaas (2x)
  • Zwarte spuitverf
  • Grijs/zilverkleurige spuitverf
  • Schilderstape
  • Afwas teil

Stap 1

Bedenk wat voor patroon je op de vaas wilt hebben en plak aan de hand daarvan het deel dat je wit wilt houden af met schilderstape.

Stap 2

Vul een teil met water. Richt de spuitverf op het midden en spuit de eerste kleur in het water. Houd de knop ingedrukt. Er ontstaan nu kringen verf in het water. Doe vervolgens hetzelfde met de tweede kleur spuitverf. Het is aan te raden om de handelingen snel uit te voeren! Vervolgens doop je de vaas in het midden van het water. Laat dit voor een paar seconden zitten en haal de verfresten uit het water met een stokje of iets dergelijks.

Stap 3

Laat de verf goed drogen voordat je het schilderstape er af haalt. Doe dit heel voorzichtig zodat je niet per ongeluk de verf meetrekt. Je kunt de lege vaas met marmer look als decoratie in een open kast zetten of daadwerkelijk als vaas gebruiken met een bos mooie bloemen erin of een enkele tak.

Deze DIY wordt ook weleens uitgevoerd met nagellak. Wij probeerden dit eerder ook al en dat liep uit op een regelrechte Pinterest fail. Geen aanrader dus, maar spuitverf is een heel goed alternatief.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: vaas met marmer look
Sluiten