admin
admin Diy 6 juni 2014

DIY: tweepersoonshangmat voor de warme zomeravonden

Stel je eens voor: een zomeravond, te warm om onder de dekens te kruipen en zelfs te warm om zonder die dekens op bed te liggen. Nu kun je je matras naar buiten of op je balkon slepen, maar dan heb je wel een kans dat door vocht, zand of andere viezigheid dat matras daarna linea recta bij het grof vuil kan. Wat dacht je dus van een hangmat groot genoeg om met z’n tweeën in te liggen?

Deze mega hangmat is geïnspireerd op Le Beanock, maar dan wel íetsje goedkoper.

Benodigdheden
• groot canvas laken
• stof om te verstevigen
• 4 nestelringen waar ketting doorheen past
• holpijp +/- ter grootte van de nestelringen
• 4 stevige stalen kettingen
• stalen S-biner

Stap 1
Neem het grote canvas laken. Om de hangmat steviger te maken, kun je het laken dubbelvouwen of twee lakens aan elkaar naaien.

Stap 2
Je gaat straks de hangmat bevestigen in de hoeken. Om deze hoeken steviger te maken, knip je een stuk stevige stof in de vorm van een driehoek. Naai aan beide kanten van een hoek een driehoek vast en herhaal dit bij de rest van de hoeken.

Stap 3
Sla met een holpijp op een harde ondergrond een gaatje in het canvas, op de plek waar je de nestelringen wilt hebben. Zorg er dus voor dat de nestelringen groter zijn dan het gat dat je slaat en niet andersom. Bevestig vervolgens de nestelringen in het gaatje dat je hebt geslagen. Doe hetzelfde met de rest van de hoeken.

Stap 4
Haal de kettingen door de ringen heen en bevestig deze met de S-haak. De kettingen kun je nu weer op een stevige plek in de tuin of op je balkon vastmaken.

De echte Beanock is gevuld met EPS korrels. Ben je dus handig met de naaimachine en wil je echt uitpakken, dan kun je eventueel de ruimte binnen het dubbelgevouwen canvas of de twee lakens vullen met deze bolletjes en hem goed afsluiten.

remodelista.com

Reageer op artikel:
DIY: tweepersoonshangmat voor de warme zomeravonden
Sluiten