Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 4 apr 2018

DIY: terracotta bloempotten beschilderen

Bij Roomed houden we van leuke, simpele DIYs. Met wat zelfgemaakte spullen in je interieur maak je je huis namelijk helemaal persoonlijk. Daarom zoeken wij wekelijks de leukste DIY-projecten bij elkaar. Deze week: schilder terracotta bloempotten voor een leuke, speelse touch in huis.

Een leuke DIY voor deze druilerige woensdagmiddag: beschilder je terracotta bloempot in de leukste kleurtjes of motieven. Wij zochten de leukste ideeën voor je bij elkaar.

roomed-terracotta-bloempotten-schilderen
potterybarn

Gedipt in gouden verf

Speciaal voor alle mensen met gold fever. Verf de terracotta bloempot in elke willekeurige kleur. Geen fan van felle kleurtjes? Wit, zwart of grijs kan natuurlijk ook. De onderkant van de pot (en eventueel het schoteltje, mocht je die ook hebben) dip je in een bakje met gouden verf. Laat de verf goed drogen voordat je de pot gebruikt.

Geen gouden verf in huis, maar wel een bus met gouden spuitverf? Plak dan het randje tot waar je de gouden verf wilt af met washitape, en pak de rest van de pot in met aluminium folie. Dan kan je gerust met de spuitverf in de weer gaan. Lees je liever nog even een tutorial door voordat je aan de slag gaat? Dat kan hier.

roomed-terracotta-bloempotten-schilderen
littleredwindow

Hey, hi, hello!

Met deze lieve bloempotten voel je je altijd welkom in huis. Ook handig: je hebt geen gepriegel met netjes schrijven. De teksten zijn namelijk gemaakt met zelfontworpen stencils. Dat kan je thuis dus ook heel makkelijk doen. Lees hier hoe je dat doet.

roomed-terracotta-bloempotten-schilderen
alittlebirdyblog

Wit, mintgroen en zwart

Deze stijl met wit, zwart en mintgroen is onze favoriet. Schilder de bloempot eerst volledig wit. Als het nodig is, kan je nog een laagje wilt doen. Bedenk vooral dat je beter twee dunne laagjes kan doen, dan één dikke laag. De details van de terracotta bloempotten schilder je met een zachte mintgroen of zwart.

Tip: Geen zwarte verf in huis? Met een permanent marker krijg je hetzelfde effect. En vaak kan je er nog beter mee tekenen ook!

roomed-terracotta-bloempotten-schilderen
witandwhistle

Half terracotta, half geverfd

We love deze snelle DIY. Je hoeft hier niet eerst de basis in een kleur te schilderen, maar houdt meer dan de helft van de pot gewoon origineel als terracotta. Combineer de terracotta met elke willekeurige kleur die jij graag in huis of in de tuin) wilt hebben.

goldstandardworkshop

Maak een bloempot vriend

Maak kennis met de schattigste terracotta bloempotten ooit. En je maakt ‘m nog eens heel gemakkelijk ook: schilder je bloempot eerst volledig wit. Als de pot goed droog is, teken je (eerst met een potlood!) wimpers en een mond. Ben je tevreden? Dan kan je met een zwarte stift in de weer.

Nog meer DIY:

Heb je nog een oude gloeilamp over? Maak er dan een hip vaasje van. Of steel de show met dit zelfgemaakte kussen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: terracotta bloempotten beschilderen
Sluiten