Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Decoratie 2 april 2016

DIY: tassel slinger

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een kleurige tassel slinger
Tijd: een half uur
Budget: ongeveer 8 euro

Benodigdheden

  • Gekleurd plastic of stof. Wij kochten bij een budget winkel kant en klare (plastic) tafelkleden
  • Touw of koord
  • Schaar

Stap 1

Knip van het plastic of de stof in langwerpige rechthoeken. De helft van de rechthoek is de lengte van de tassel. Zo kun je meteen zien hoe groot de tassels ongeveer gaan worden. Zoals je op onze foto al ziet, hoeft dit echt niet super netjes! Van eventuele rafels of schuine lijnen is straks niets meer te zien. Bepaal voordat je dit doet eerst even wat de achterkant van de slinger wordt, zodat de knoopjes allemaal aan één kant zitten. Zit het stevig vast? Schud dan de stroken even los, zodat de tassel lekker fluffy wordt.

Stap 2

Knip een stuk touw of koord af en leg deze op tafel. Maak van vijf stukken plastic of stof een stapeltje en vouw deze om het touw.

Stap 3

Knip de stof in stroken. Knip tot het touw, zodat de bovenkant van de stof of het plastic aan elkaar blijft.

Stap 4

Knip dunne stroken uit de reststukken van het plastic en bind dit om de bovenkant van de tassel. Maak de strook stevig vast met een dubbele knoop en knip de uiteindes van de knoop lekker kort.

Stap 5

Herhaal bovenstaande stappen tot je slinger de gewenste lengte heeft. Wij kozen voor twee contrasterende kleuren en bonden de tassels in willekeurige volgorde om het touw. Dit geeft je tassel slinger een speelse look!

Geef je een feestje en wil je verschillende slingers zelf maken? Bekijk dan ook eens deze DIY, waarbij we een stylish slinger maakten van rietjes. En check meteen onze tips voor het perfecte huisfeestje.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Reageer op artikel:
DIY: tassel slinger
Sluiten