DIY: tafelkleed voor Pasen

Renée Leeuw 23 mrt 2016 Diy

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een tafelkleed voor Pasen bestempelen
Tijd: ongeveer 20 minuten (plus 2 uur droogtijd)
Budget: ongeveer 10 euro

tafelkleed voor pasen

Benodigdheden

  • Verf
  • Witte stof (wij kochten een laken bij Hema)
  • Schuurspons
  • Potlood of stift
  • Schaar
  • (Meng)bakje voor de verf
  • Plastic folie of vuilniszak als ondergrond

Stap 1

Is de stof nog niet op de juiste maat? Knip dan een klein stukje de stof in en scheur vervolgens in de juiste maat. Door te scheuren krijg je altijd rechte lijnen en daarnaast staat het rafelrandje ook nog eens leuk!

tafelkleed voor pasen

Stap 2

Teken nu het patroon op de schuurspons. Wij kozen ervoor om een paashaas stempel te maken. Knip het patroon uit met een schaar. Sommige schuursponsjes zijn best wel dik en kun je het best dus halveren door de groene schuurlaag eraf te knippen.

tafelkleed voor pasen

Stap 3

Giet de verf in het (meng)bakje. Wij hadden witte en zwarte verf, maar wilden graag een grijze print, dus kozen we ervoor om beiden te mengen. Doop de stempel in de verf en stempel de print op de stof. Zorg ervoor dat je een plastic folie of vuilniszak als ondergrond gebruikt. De verf kan namelijk doordrukken.

tafelkleed voor pasen

Stap 4

Laat ongeveer twee uur drogen (afhankelijk van hoe dik jij de verf op de stof hebt gestempeld). Na de droogtijd is je tafelkleed voor Pasen helemaal klaar!

Zoek je meer inspiratie voor het stempelen van tafellinnen? Eerder stempelden we servetten met leuke prints en maakten we een tafelkleed met behulp van plastic bekertjes.

tafelkleed voor pasen

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Reageer op artikel:
DIY: tafelkleed voor Pasen
Sluiten