Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 17 oktober 2015

DIY: tafelkleed stempelen

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een tafelkleed stempelen
Tijd: ongeveer een half uur (plus droogtijd van twee uur)
Budget: ongeveer €15,-

Benodigdheden

  • Wit tafelkleed of laken (zoals wij gebruikten, lekker low-budget)
  • Textielverf
  • Plastic bekertje
  • Mengbakje
  • Kwast

Stap 1

Als je een laken gebruikt, moet je deze eerst in de juiste afmeting scheuren. Zo krijg je meteen een leuke rafelrand. Daarna giet je flink wat verf in het mengbakje en kun je beginnen.

Stap 2

Doop de randjes van het plastic bekertje in de verf en verspreid de verf eventueel met een kwast zodat de rand in zijn geheel bedekt is met verf.

Stap 3

Zet vervolgens je eerste stempel. Afhankelijk van het gewenste resultaat kun je dikke en/of dunne stempels zetten. Wij maken per keer ongeveer drie á vier rondjes en dopen het bekertje dan weer in de verf.

Bekijk hier meer DIY’s van Roomed

Stap 4

Herhaal stap 3 totdat het kleed bedekt is met genoeg rondjes en hang het kleed dan uit om te drogen. De droogtijd is afhankelijk van de verf dikte. Bij ons duurde het ongeveer twee uur. Hieronder zie je het eindresultaat van de DIY!

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Heb je vragen over het tafelkleed stempelen of de producten die wij gebruiken? Wij helpen je graag!

Reageer op artikel:
DIY: tafelkleed stempelen
Sluiten