Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 3 oktober 2015

DIY: stoffen banner met tekst

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een stoffen banner met tekst
Tijd: 15 minuten (plus ongeveer 2 uur droogtijd)
Budget: ongeveer €20,-

benodigdheden

  • Lap stof
  • Waterverf en acryl/textielverf
  • Spuitverf
  • Penselen
  • Mengbakje
  • Kledinghanger

Stap 1

Spuit allereerst de kledinghanger in de gewenste kleur. Wij kozen voor goud, maar koper kan bijvoorbeeld ook heel gaaf zijn.

Stap 2

Als de lap stof al op het juiste formaat is, kun je direct beginnen. Zo niet, knip dan eerst een klein stukje in het stof en scheur dit verder uit. Zo krijg je een rechte lijn én heb je meteen een mooi gerafeld randje. Daarna dip je eerst het penseel in het bakje water om het vervolgens in de juiste kleur te dippen en weer in het bakje water. Dit bakje water mét verf druppel je heel voorzichtig met je vingers over het lapje stof. Op die manier krijg je een heel lichte basis.

Stap 3

Je wilt natuurlijk een beetje kleurvariatie en daarom kun je het beste ook op het mengbakje meerdere kleuren verf met elkaar (en een beetje water) mengen. Druppel de kleuren op het textiel met een penseel.

Stap 4

Tip: keer de stof na een kwartier om en laat het omgekeerd verder drogen zodat de verf ook de andere kant op uitloopt.

Stap 5

Na ongeveer een uur is de verf wel droog en kun je beginnen aan de tekst. Schrijf eerst ‘als test’ met een potlood op de stof. Tevreden? Ga door naar stap 6.

Stap 6

Pak je penseel erbij en dip deze in de acryl of textielverf. Nu kun je de in potlood geschreven tekst oververven. Als je daar klaar mee bent, hang je de banner aan de kledinghanger om het weer te laten drogen.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Vragen over deze DIY? Wij helpen je graag!

Reageer op artikel:
DIY: stoffen banner met tekst
Sluiten