Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 13 feb 2015

DIY: hoofdbord van canvas net als in het Ace Hotel

Het mag wel duidelijk zijn dat wij groot fan zijn van het Ace Hotel. De vestigingen in onder andere New York, Londen en Los Angeles hebben stuk voor stuk een bijzonder gave stijl en wij halen hier dan ook veel inspiratie uit. Zo viel ons oog op de bijzonder gave hoofdborden in de kamers van Ace Hotel Portland, gemaakt van leger canvas. Zo’n stoer hoofdbord moet je natuurlijk ook gewoon zelf kunnen maken en daarom speurden wij het web af naar een simpele DIY.

Het vereist wel even wat tijd en aandacht, maar in principe kan iedereen dit hoofdbord in elkaar zetten. Voor het DIY hoofdbord zijn de maten van een tweepersoonsbed aangehouden: 160 cm x 200 cm.

BENODIGDHEDEN

 • Leger canvasdoek
 • Boormachine
 • Hamer
 • Nietpistool
 • Multiplex plaat (160 cm x 100 cm)
 • 3x latten met een lengte van 100 cm
 • 2x latten met een lengte van 160 cm
 • 2x balkjes met een lengte van 100 cm
 • 2x metalen hoekstukken
 • Houten pluggen
 • Lijmspray
 • Houtlijm
 • Quilt vulling

stap 1

Leg de multiplex plaat op de grond (of op een doek om geen rommel en schade te maken aan de vloer). Leg alle onderdelen van het bedframe – de latten – op zijn plaats. Ter verduidelijking, zie onderstaande afbeelding van het complete frame.

stap 2

Maak nu eerst de buitenkant van het frame. Dus maak een rechthoek met 2x latten van 160 cm en 2x latten van 100 cm. Bevestig de latten aan elkaar door eerst een beetje houtlijm aan te brengen voor extra stevigheid en vervolgens de latten aan elkaar te schroeven.

Stap 3

Klaar? Plaats dan nu het tussenschot, ofwel de overgebleven lat van 100 cm. Doe ook hier eerst een beetje lijm op het uiteinde alvorens de lat vast te schroeven aan het frame. Doe hetzelfde met de twee overgebleven balkjes. Deze plaats je tegen de korte latten.

Stap 4

Op dit moment heb je nog niks bevestigd aan de multiplex plaat. Zet het frame rechtop met de onderkant op de vloer. Pak de metalen hoekstukken erbij en plaats deze aan beide kanten tegen het tussenschot, maar niet recht tegenover elkaar, want dan kunnen de schroeven elkaar raken. Zie bovenstaande afbeelding voor verduidelijking.

Stap 5

Nu is het tijd om het frame te bevestigen aan de multiplex plaat. Leg het frame zo neer dat de multiplex plaat er zo op kan. Smeer de bovenkant van het frame in met houtlijm en pak de plaat erbij. Zorg ervoor dat je dit samen met iemand doet en leg het multiplex op het frame. Ligt het allemaal goed? Maak het geheel dan aan elkaar vast met schroeven.

stap 6

Leg het frame zo met de plaat face up. Spray in met lijmspray en leg zorgvuldig de quilt vullling op het frame. Laat de stof maar lekker over het frame hangen, want die overlappende stof ga je om het frame vouwen.

Stap 7

Keer het frame om en vouw de stof om de latten. Zet het vast met een nietpistool en knip overtollig stof eventueel weg.

Stap 8

Leg de canvas doek op de grond en leg daar nu het frame op (in het midden). Herhaal hetzelfde proces als met de quilt vulling. Vouw het doek om de latten en zet het vast met het nietpistool.

Stap 9

Voor de hoeken, zie bovenstaande afbeelding om het netjes af te werken. Als je dat hebt gedaan is je hoofdbord klaar om tegen het bed te zetten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

thefreshexchangeblog.com

Reageer op artikel:
DIY: hoofdbord van canvas net als in het Ace Hotel
Sluiten