admin
admin Diy 13 jun 2014

DIY: stoer bankje voor Vaderdag

Je kunt in de winkel alles kopen, maar de leukste cadeautjes voor je vader zijn toch wel handgemaakt. Laat je liefde zien en stroop je mouwen op, deze bank met plantenbak bouw je helemaal zelf.

Benodigdheden
• (oud) timmerhout
• houtschroeven
• schroevendraaier
• 3 betonblokken met gat
• houtafwerking en eventueel betonafwerking
• plant
• potgrond

Stap 1
Het timmerhout dat je gaat gebruiken mag zo lang zijn als jij wilt dat het bankje breed wordt. Mocht het timmerhout niet vierkant zijn, dan kun je het in vierkante latjes zagen van dezelfde lengte. Maak de plankjes niet te lang, want dan moet je inleveren op stevigheid.

Stap 2
Leg ongeveer zes latjes naast elkaar, breder dan je betonblok is. Meet de breedte van deze zes latjes bij elkaar en zaag twee extra latjes in die maat. Leg vervolgens een kort latje dwars bovenaan de zes latten en een latje dwars, iets na het midden. Schroef de kleine latjes vast aan de grote latten en zorg ervoor dat er geen enkel latje los zit. Dat betekent dat alle korte latjes vast moeten zitten aan alle lange latjes.

Stap 3
Behandel het hout met afwerkingsproducten als bijvoorbeeld wax zodat het bankje buiten kan staan. Herhaal dit een aantal keer zodat er genoeg lagen over het hout heen zitten. Je kunt het betonnen blok ook behandelen om er een plant in te kunnen stoppen.

Stap 4
Zet het bankje in elkaar zoals op de foto, of zoals jij het zelf wilt. Een blok op zijn kant, een blok liggend er bovenop aan de ene zijde en een rechtop staand blok aan de andere zijde. Het liggende blok aan de ene kant moet met de gaten naar boven en het blok eronder een kwartslag gedraaid, zodat in een van de gaten een plant geplaatst kan worden. De zijde zonder latje eronder plaats je aan de kant van de plant, de zijde met latje plaats je op het enkele blok zodat het dwarse latje er net overheen valt.

Stap 5
In het open gat kun je indien nodig wat extra potgrond gooien, waar je de plant in plaatst. Zoek een mooi plekje in de tuin en verras je vader zondag.

www.jiliandee.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: stoer bankje voor Vaderdag
Sluiten