Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 20 aug 2016

DIY: stijlvolle organizer voor je werkplek

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

In het kader ‘back to school & work’ maakten we een stijlvolle organizer voor je werkplek. Hiervoor gebruikten we – lekker low-budget – veel restmateriaal.
Tijd: 20 minuten
Budget: 6 euro

Benodigdheden

  • Triplex plaat (uit de restjesbak bij de bouwmarkt)
  • Kleine spijkertjes (goud of koperkleurig)
  • Dikke waterafstotende canvas stof met een beetje rek (coupon bij de stoffenwinkel
  • Potlood
  • Liniaal
  • Schaar
  • Verf
  • Verfroller

Stap 1

Verf allereerst de triplex plaat in de gewenste kleur. Wij hadden nog wat muurverf over en dat dekte prima. Één laag was voldoende.

Stap 2

Bepaal de indeling van de organizer. Wij kozen voor twee vakken aan de onderkant en één vak aan de linker bovenzijde. De onderste vakken maakten we van één lang stuk stof. Meet dit uit op de plaat met een liniaal en teken dit vervolgens af op de achterkant van de stof. Knip de stof op maat.

Stap 3

Leg de stof op de plaat en spijker ‘m vast. Één rij met spijkers in het midden van de stof zorgt voor twee vakken. Spijker ook het linker vak vast en dan ben je alweer klaar!

Vul de vakken van de organizer met bureau accessoires, zoals potloden, scharen en washi tape. Zet ‘m op je bureau tegen de wand of hang ‘m op door twee gaten aan de bovenkant te boren en hier een grof touw doorheen te halen.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: stijlvolle organizer voor je werkplek
Sluiten