Maud van Dijck
Maud van Dijck Decoratie 5 dec 2021

Het sinaasappelschijven stappenplan: zo droog je ze in de magnetron

Mag jouw kersinterieur frisser aanvoelen? Gebruik dan citrusvruchten in je interieur. Zo kan je bijvoorbeeld schijfjes ervan drogen om ze daarna tot kerstdecoratie om te toveren. En je hoeft er niet eens een oven voor te hebben! Wat je wel nodig hebt is een magnetron, en natuurlijk de sinaasappelschijfjes of citroenschijfjes die je erin wilt drogen.

Voor een guirlande wil je het liefst minstens vier of vijf sinaasappels gebruiken. Voor losse decoratie zal je aan een paar genoeg hebben.

Een toffe tip: decoreer je cocktails of bar cart met sinaasappelschijfjes voor een gezellig cocktailavondje.

Sinaasappelschijfjes drogen in de magnetron


Je kunt sinaasappelschijfjes zowel in de magnetron als oven drogen. De traditionele manier in de oven is natuurlijk heel leuk, maar als je haast hebt kies je toch iets liever voor de magnetron. Het scheelt je namelijk wel wat tijd.

In de oven zullen je sinaasappelschijfjes zeker 3-6 uren moeten drogen, terwijl je met de magnetron iets langer dan een uur kwijt bent. En daarvan hoef je drie kwartier lang alleen te wachten tot je sinaasappelschijfjes klaar voor gebruik zijn.

Wat heb je nodig?

  • Een magnetron
  • Een mes
  • Een snijplank
  • Bord voor in de magnetron
  • Keukenpapier
  • Sinaasappels (kan ook met citroen of limoen)
  • Keukentang
  • Een ovenrooster of afkoelrooster

Het stappenplan voor de magnetron:

1. Snijd de kontjes van je sinaasappels af.

2. Snijd je sinaasappels in schijfjes van een halve centimeter breed.

3. Leg vijf vellen keukenpapier op een bord dat in de magnetron kan.

4. Plaats daar de sinaasappelschijfjes verspreid bovenop, en leg dan nog eens vijf vellen keukenpapier bovenop de sinaasappelschijfjes.

5. Zet het bord voor 7 minuten in de magnetron op ontdooistand.

6. Haal het bord eruit en bewaar het keukenpapier dat bovenop ligt. Gebruik je keukentang om de sinaasappelschijfjes naar het rooster te verplaatsen.

7. Gooi het papier wat onderop lag weg en vervang het met vijf nieuwe vellen.

8. Verplaats je sinaasappelschijfjes terug op de bord alleen dit keer op de andere zijde.

9. Leg de oude vellen keukenpapier weer bovenop.

10. Zet ze nog eens in de magnetron op ontdooistand voor 5 minuten.

11. Haal ze er weer uit en check of ze een geleiachtig zijn geworden. Je wilt dat je vinger niet vochtig blijft nadat je ze heb aangeraakt. Komt er nog vocht af? Draai je sinaasappelschijfjes dan om met de keukentang en laat ze voor nog eens 2 minuten drogen op ontdooistand.

12. Herhaal stap 11 totdat je sinaasappelschijfjes droog zijn. Als ze droog zijn kan je ze met de keukentang op het rooster plaatsen en ze daar laten liggen tot de geleiachtige schijfjes stevig aanvoelen (circa 45 minuten). Zodra ze stevig zijn kan je ze gebruiken voor je kerstdecoratie.

Zweedse kerstversiering staat prachtig in een minimalistisch interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rainy Day MumChaotically Yours

Reageer op artikel:
Het sinaasappelschijven stappenplan: zo droog je ze in de magnetron
Sluiten