Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 21 nov 2015

DIY: servetten stempelen

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: servetten stempelen
Tijd: 10 minuten per servet (plus ongeveer 2 uur droogtijd)
Budget: ongeveer €10,-

BENODIGDHEDEN

  • Lap stof (wij gebruikten een laken)
  • Schaar
  • Schuursponsjes
  • Textielverf
  • Kommetje
  • Folie
  • Pen of markeerstift
  • Kledinghangers (of knijpers en een waslijn/droogrek)

Stap 1

Knip of scheur allereerst de servetten op maat. Wij kozen voor de afmeting 40 x 40 cm en knipten een klein stukje van de stof in om het vervolgens verder te scheuren in een rechte lijn. Dit gaat heel makkelijk en zo krijg je een leuke rafelrand.

Stap 2

Nu ga je de stempels maken van een schuurspons. Knip hiervoor een schuursponsje doormidden tenzij je echt grote stempels wilt maken. Teken hier het patroon op met een pen of markeerstift (dit gaat makkelijker). Knip het figuur uit.

Ook leuk: stempel je eigen tafelkleed

Stap 3

Giet wat verf in een het kommetje en doop daar je stempel in. Druk de stempel op het servet en ga zo door totdat je servet bestempeld is met een leuke print. Zorg er wel voor dat je onder het servet een afdekfolie of plastic zak legt. De verf drukt namelijk door de stof!

Tip: verwijder eventueel dikke verfdruppels met een wattenstaafje alvorens je de servetten uithangt om te drogen. Zo voorkom je dat de verf uitloopt.

Stap 4

Hang de servetten aan kledinghangers om te drogen. Of hang de servetten met knijpers aan een waslijn/droogrek. De droogtijd is afhankelijk van de stempeldikte, maar reken op in elk geval twee uur.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Heb je vragen over het servetten stempelen of de producten die wij gebruiken? Wij helpen je graag!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: servetten stempelen
Sluiten