Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 27 december 2014

DIY: schoolbord-kalender

Aangezien het nieuwe jaar voor de deur staat, leek het ons wel zo toepasselijk om er eens een kalender bij te pakken. Wij zijn vooral erg fan van de kalender muursticker van Ferm Living, maar wij zijn wat minder enthousiast over het prijskaartje dat eraan hangt.

Uiteraard houdt dat ons niet tegen en gingen we op zoek naar manieren om zelf zo’n kalender te maken. We vonden een ontzettend leuke DIY en leggen hieronder verder uit wat je nodig hebt en hoe je zo’n kalender maakt.

BENODIGDHEDEN

  • Verftape
  • Potlood
  • Waterpas, meetlint en liniaal
  • Schoolbordverf
  • Papier
  • Kwasten en eventueel een kleine verfroller

STAP 1
Meet de muur op en bepaal hoe groot je kalender gaat worden. Teken dan op kleinere schaal de kalender uit op papier. Dit is nog een heel gepuzzel, maar dat kan juist wel leuk zijn.

STAP 2
Als de tekening af is, kun je met een potlood de kalender op de wand tekenen. Meet alles goed uit met het meetlint en gebruik de waterpas om rechte vierkanten te tekenen.

STAP 3
Klaar met tekenen op de wand? Plak dan nu alle randen van de kalendervakken af met verftape. Vervolgens ga je alle vakken invullen met schoolbordverf. Één laag is waarschijnlijk niet genoeg dus laat de eerste laag goed opdrogen en breng daarna nog een laag aan. Ta-daaa, je self-made kalender is klaar!

Kijk voor een impressie met beelden even op deze website.

jenloveskev.com

Reageer op artikel:
DIY: schoolbord-kalender
Sluiten