Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 8 aug 2015

DIY: prikbord met geometrische print

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een DIY prikbord met geometrische print
Tijd: 1 uur + ongeveer 20 uur droogtijd
Budget: Ongeveer €18,-

Benodigdheden

  • Prikbord
  • Schilderstape
  • Verf voor verschillende ondergrond of verfspuitbus
  • Oude kranten
  • Kwast
  • Wegwerphandschoenen
  • Meetlint
  • Potlood
  • Mesje

Stap 1

Bepaal het midden van het prikbord en markeer dit punt. Trek vervolgens een dunne stippellijn over het midden zodat je dit later niet hoeft uit te gummen, want dat kan nog weleens rommelig worden met kurk.

stap 2

Plak vervolgens het patroon op het bord met schilderstape. Je maakt diagonale lijnen naar het midden toe in een punt (zie afbeelding) en snijdt met een klein mesje de uiteinden af. Dit herhaal je totdat het patroon compleet is.

stap 3

Tijd om de verf en kwast erbij te pakken. Begin met een goede dikke verflaag en laat dit ongeveer vier uur drogen. Vervolgens kun je nog een verflaag aanbrengen en dit in totaal nog zo’n 16 uur laten drogen.

Stap 4

Als de verf goed dekt, kun je het tape nu rustig verwijderen. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat je delen kurk mee trekt. Zo, je DIY prikbord is klaar!

Geef je prikbord een plekje in jouw home office en hang het bord vol met inspiratiebeelden, zoals wij hier online wekelijks laten zien.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Vragen over deze DIY? Wij helpen je graag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: prikbord met geometrische print
Sluiten