Merve Ozturk
Merve Ozturk Diy 8 okt 2020

Deze DIY polaroid fotolijst is perfect om herinneringen in te lijsten

Een polaroid camera – je hebt er tientallen soorten van en je kunt er prachtige foto’s mee maken in een vintage vibe. Wat doe je vervolgens met al die kleine losse polaroids? Ik heb er zelf honderden in een opbergbakje liggen. Super zonde, want hoevaak kijk je daar nou echt naar?

Ik kwam deze DIY polaroid fotolijst toevallig tegen en ik was meteen verkocht. Je kunt er alle kanten mee op: van een hele grote fotolijst op de grond tot een wat kleinere voor op jouw bureau. Ook de inhoud ligt volkomen aan jou. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor al jouw leuke vakantiekiekjes. Het wordt hoe dan ook een decoratie in huis waar je écht blij van wordt.

DIY polaroid fotolijst

Dit heb je nodig voor jouw polaroid fotolijst

  • Fotolijst (zo groot als jij wilt)
  • Wit foamboard (onbedrukt) in dezelfde grootte als de fotolijst, zodat de achterkant mooi wit is
  • Dubbelzijdig tape
  • Schaar

Laten we beginnen

Stap 1: kies je polaroids

Denk goed na over welke polaroids je wil gebruiken. Dit kan een bepaald onderwerp hebben, zoals alleen vakantiefoto’s of alleen maar selfies, maar ook polaroids van verschillende momenten zullen er samen leuk uitzien.

Tip: schrijf de locaties van elke foto onderaan de polaroids, het staat niet alleen leuk, ook herinner je direct waar die foto precies was genomen.

Stap 2: passen en meten

Plaats alle polaroids (zonder tape) op het foamboard en kijk hoeveel er precies op passen. Kies je volgorde. Let er op dat er ongeveer drie centimeter tussen de polaroids zit, dit zorgt ervoor dat het er uiteindelijk netjes uitziet.

Stap 3: plakken

Als je de juiste plekken hebt voor alle polaroids, is het tijd om te plakken. Knip stukjes dubbelzijdig tape en plak dit aan de achterkant van de polaroids. Druk ze vervolgens goed tegen je foamboard aan.

Stap 4: foamboard

Plaats het foamboard in je fotolijst en zorg dat de achterkant goed vastzit.

Zó, dat was het dan. Nu ben je een persoonlijke decoratie rijker. Het leuke aan deze DIY polaroid fotolijst is dat je waarschijnlijk genoeg polaroids hebt, waardoor je ze regelmatig kunt vervangen voor een hele nieuwe look.

Hieronder een aantal polaroid fotolijsten, ter inspiratie.

Voor als je zin hebt in meer leuke DIY’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze DIY polaroid fotolijst is perfect om herinneringen in te lijsten
Sluiten