Jet Hendriks
Jet Hendriks Planten en bloemen 25 jan 2020

DIY: zo maak je zélf een plantentafel van betonnen voor in huis

In een creatieve bui? Onze freelancer Jet heeft weer een te leuke DIY voor jou in elkaar geknutseld. Deze week maken we een plantentafel, dé hipste manier om jouw kamerplanten tentoon te stellen.

Hoe leuk is het om zo nu en dan je interieur te veranderen? Het liefst met zo min mogelijk kosten. Dat kan gewoon! Een bijzettafeltje kun je namelijk heel gemakkelijk zelf maken. Wil jij weten hoe?

Dit heb je nodig voor jouw plantentafel van beton

  • Een emmer (let op: de onderkant móet vlak zijn)
  • Een emmer waar je het beton in mixt
  • Kant-en-klaar beton (ik gebruikte een zak van 10 kg)
  • Bezemsteel
  • Zaag
  • Meetlint
  • Potlood
  • Beton mixer
diy plantentafel van beton
Bron: Jet Hendriks voor Roomed

Stap 1: de bezemsteel

Verdeel de bezemsteel in 3 gelijke stukken van ongeveer 50 cm. Meet alles goed uit, en zorg dat ze allemaal gelijk aan elkaar zijn.

Stap 2: zagen

Pak er een zaag bij, en zaag de bezemsteel in gelijke stukken. Je kunt de afgezaagde poten van de plantentafel nog even schuren met een schuurpapiertje, als je dat mooier vindt.

diy plantentafel van beton
Bron: Jet Hendriks voor Roomed

Stap 3: beton mixen

Neem de beton emmer en vul deze met een laag van ongeveer 10 centimeter kant-en-klaar beton. Mix het beton met een beton mixer volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kijk goed hoeveel water je moet toevoegen voor de hoeveelheid beton die jij gebruikt.

Geen beton mixer bij de hand? Met een schep zou het ook moeten lukken. Spoel je schep daarna wel meteen af. Als je klaar bent met mixen, klop en schud het beton heen- en weer in de emmer. Dit voorkomt lucht bellen!

Stap 4: de vlakke emmer

Voor de volgende stap heb je de emmer met een vlakke onderkant nodig. De onderkant van de emmer wordt namelijk de bovenkant van de plantentafel – en die wil je wel mooi vlak hebben! Giet het gemixte beton in de vlakke emmer, totdat jouw plantentafel de gewenste hoogte heeft.

diy plantentafel van beton
Bron: Jet Hendriks voor Roomed

Stap 5: de poten

Steek de 3 poten die je in het begin gemaakt hebt in het beton, en drogen maar! Het is belangrijk dat je dit snel doet, zodat je de poten nog goed in het beton kunt steken.

Stap 6: geduld, geduld

Het wachten is aangebroken. Zet de emmer op een droge plek. Na ongeveer 36 uur is jouw plantentafel klaar. Je kunt ‘m nu voorzichtig uit de emmer halen, en een mooi plekje in jouw interieur geven.

diy plantentafel van beton
Bron: Jet Hendriks voor Roomed

Meer DIY’s om dit weekend te doen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: zo maak je zélf een plantentafel van betonnen voor in huis
Sluiten