Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 5 aug 2017

DIY: plantenhangers van touw en leer

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer laten we zien hoe je een plantenhanger van touw en leer maakt.
Tijd: 20 minuten per plantenhanger
Budget: 8 euro voor ongeveer tien plantenhangers

Benodigdheden

  • Stevig en grof touw
  • Leer (kijk bij de stoffenwinkel in de bak met couponnetjes, je hebt maar weinig nodig namelijk)
  • Plantenpot
  • Plant (bijvoorbeeld een cactus)
  • Schaar
  • Priem

Stap 1

Je kunt deze DIY op twee manieren uitvoeren.
Optie 1: knip twee lange stroken leer. Leg de stroken kruislings over elkaar en zet de plantenpot op het kruis. Vervolgens trek je het leer omhoog en knip je het tot de gewenste hoogte. Het is leuk om het leer tot vlak onder de rand van de pot te laten komen, zodat je nog wel iets van het plantje ziet.

Optie 2: knip het leer in de vorm van een kruis. Wij kozen ervoor om de stroken van het kruis dikker te maken dan bij optie 1. Knoop de hoekjes van het kruis bij elkaar om zo een soort zakje te creëren.

Stap 2

Prik met de priem gaten voor het touw in de stroken. Krijg je de priem er niet goed doorheen? Probeer het dan met een mesje of scherpe schaar.

Stap 3

Haal het touw door de gaten in het leer. Bovenin knoop je de uiteinden aan elkaar en je plantenhanger is klaar om op te hangen!

Je kunt de plantenhangers zowel binnen als buiten hangen. Kijk maar even naar meer hangende inspiratie voor het balkon. Binnen kun je een haak aan het plafond bevestigen of met een S-haak de plantenhanger aan een verwarmingsbuis hangen bijvoorbeeld!

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: plantenhangers van touw en leer
Sluiten