DIY: plantenhanger met luchtplantjes

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een leuke plantenhanger met luchtplantjes
Tijd: 20 minuten
Budget: 20 euro voor twee plantenhangers

Benodigdheden

  • Lat
  • Leren veter
  • IJzerdraad
  • Tang
  • Schaar
  • Stanleymesje
  • Luchtplantjes

De luchtplantjes kun je onder andere kopen bij onze gastblogger van Brainy Days of bij een van deze webshops.

Stap 1

Snijd de lat in de juiste maat met een stanleymesje. Zorg er wel even voor dat je een snijmat hebt zodat je niet direct in de tafel snijdt. Je bent namelijk sneller door het latje heen dan je denkt.

Stap 2

Nu maak je een hanger aan het latje door de uiteinden van de veter om het latje te wikkelen. Wikkel de veter er een paar keer omheen; dat staat net wat leuker!

Stap 3

Prik het ijzerdraadje door het luchtplantje en wikkel het draadje vervolgens om de lat van de plantenhanger. Probeer de luchtplantjes zo te positioneren dat het ijzerdraad niet zichtbaar is. Hang de plantenhangers op en je bent klaar!

Het fijne aan luchtplantjes is dat ze echt een van de makkelijkst te verzorgen planten ooit zijn. Ze halen hun water namelijk uit de lucht. Daarvoor moet de ruimte wel een beetje vochtig zijn, dus als de lucht bij jou nogal droog is, kun je het beste af en toe even met de plantenspuit erover.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: plantenhanger met luchtplantjes
Sluiten