Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 17 jan 2015

DIY: pegboard, de organizer voor elke ruimte!

Pegboards zijn onwijs leuk en super handig! Deze borden vol gaatjes kun je werkelijk in elke ruimte wel gebruiken als ophangsysteem. Bijvoorbeeld in de keuken voor je keukengerei, in de kinderkamer om speelgoed op te bergen of in de werkruimte voor al je bureauaccessoires of gereedschap.

Pegboards komen in verschillende materialen, zoals hout, metaal of karton. Nu kun je zo’n board natuurlijk gewoon kopen, maar eigenlijk is het veel leuker om er zelf een te maken. In deze DIY laten we zien hoe.

BENODIGDHEDEN

  • Een plaat multiplex
  • Houten stokken (pluggen)
  • Zaag
  • Meetlat of duimstok
  • Potlood
  • Speedboor in dezelfde maat als de dikte van de pluggen
  • Schuurpapier

STAP 1
Zaag de multiplex plaat in de gewenste afmetingen. Gooi de restanten niet weg, want die kun je later nog als plankjes gebruiken!

STAP 2
Leg het board neer, pak je meetlat en potlood erbij en markeer waar jij precies de gaatjes gaat boren.

STAP 3
Pak nu de speedboor erbij en maak het eerste gat. Test even of de plug in het gat past. Als dit het geval is kun je de rest van de gaten ook boren en anders moet je even op zoek naar een grotere speedboor of een kleinere stok.

STAP 4
Klaar met boren? Veeg al het zaagsel weg en draai je bord om. Wellicht ziet de achterkant eruit zoals in bovenstaande afbeelding. Niet zo netjes, maar no worries, want de achterkant krijgt niemand te zien. Haal de splinters voor zover mogelijk weg met de hand en schuur het vervolgens glad met een schuurpapiertje.

STAP 5
Draai het board weer om en schuur nu ook de voorkant en de gaten zelf glad.

STAP 6
Maak nu van de restanten multiplex een paar plankjes. Houd er rekening mee dat de planken op de stokken moeten steunen dus zorg voor de juiste afmetingen van zowel de stokken als de plankjes (denk om de dikte van het board).

STAP 7
Je kan helemaal zelf bepalen hoeveel stokken en plankjes je aan het gaatjesbord bevestigt. Stokken zijn handig om bepaalde onderdelen aan te hangen, zoals rollen plakband bijvoorbeeld. Bevestig alle onderdelen (planken en pluggen), zet je pegboard neer of hang het aan de muur en behang je board met accessoires!

Hieronder nog wat inspiratie voor je pegboard..

Bron: Flickr
Bron: Iemo
Bron: BHG
Bron: Refinery

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.apartmenttherapy.com

Reageer op artikel:
DIY: pegboard, de organizer voor elke ruimte!
Sluiten