Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 14 nov 2015

DIY: papieren waxinelichthouders

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: papieren waxinelichthouders
Tijd: ongeveer 10 minuten per zakje
Budget: ongeveer €5,-

Benodigdheden

  • Rol wit papier (net iets dunner dan normaal papier)
  • Scalpeermesje (hiermee kun je makkelijk rond snijden)
  • Plakband
  • Prikpen of spijker
  • Lijm of Pritt plakroller
  • Potlood
  • Doosje (te gebruiken als mal)

Stap 1

Knip allereerst het papier op maat en vouw dit om het doosje (alsof je het gaat inpakken), maar plak het nog niet vast. Vouw op deze manier de hoeken goed strak zodat je weet wat de voorkant wordt.

Stap 2

Ga op zoek naar een leuk patroon voor op het zakje. Wij zochten gewoon online naar patronen of letters in een stijl die wij leuk vinden. Zet het patroon in de juiste grootte op je beeldscherm en leg daar het papier over. Nu trek je het patroon met een potloodje na op het papier.

Stap 3

Prik of snij in het papier zodat het patroon zichtbaar wordt. Prik aan de binnenkant, dat zorgt voor een leuk effect aan de buitenkant, de gaatjes worden dan een soort relief. Voor het snijwerk kun je het best een scalpeermesje gebruiken, omdat je hiermee goed ronde vormen kunt uitsnijden.

Stap 4

Klaar met prikken en snijden? Breng dan een laagje lijm aan op de rand van het papier.

Stap 5

Vouw het papier weer om het doosje en plak het dicht. Vervolgens pak je het doosje (alleen aan de onderkant) in en plak je de onderkant dicht met een paar plakbandjes.

Je kunt natuurlijk zoveel papieren waxinelichthouders maken als je zelf wilt met letters of figuurtjes; gevonden op internet of een eigen ontwerp. Let op: uit veiligheid kun je het best waxinelichtjes in een glazen houdertje zetten alvorens de lichtjes in de zakjes te stoppen.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Heb je vragen over de waxinelichthouders of de producten die wij gebruiken? Wij helpen je graag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: papieren waxinelichthouders
Sluiten