Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 7 mei 2016

DIY: palmblad inlijsten

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer gaan we een palmblad inlijsten
Tijd: 20 minuten
Budget: 10 euro

Benodigdheden

  • Floating frame, oftewel een lijst met dubbele glazen platen (wij kochten er een bij HEMA)
  • Palmblad. Bij vrijwel elke bloemist te koop
  • Schaar

Stap 1

Leg allereerst het palmblad op de glasplaat om te checken hoe groot het palmblad uiteindelijk kan zijn. Is het palmblad te lang? Knip dan een stukje van de onderkant af.

Stap 2

Nu ga je de afzonderlijke bladen weven. Je kunt als guideline met een potlood en lineaal een lijn trekken op de bladeren, zodat je zeker weet dat je de bladeren in een mooie lijn vouwt. Zorg er in ieder geval voor dat je strakke lijnen maakt. Dit doe je door de afzonderlijke bladen strak om te vouwen en redelijk symmetrisch richting de nerf van het palmblad te vouwen. Deze weeftechniek heet een plain weave en heeft veel weg van vlechten!

Stap 3

Klaar met weven? Dan kun je het palmblad inlijsten. Klem het blad tussen de glazen platen, knip bij waar nodig en schuif het geheel in de lijst. Het kan zijn dat het palmblad net iets te dik is, waardoor het niet in de lijst past. Tip: snijd dan met een scherp mesje iets van de achterkant van de nerf zodat het blad iets dunner wordt. Het blad is in het begin nog mooi groen, maar na een tijdje verandert deze van kleur en dat staat eigenlijk ook best wel chique én tijdloos.

Maak de lijst onderdeel van je gallery wall met deze tips of zet je DIY als pronkstuk in een open kast!

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: palmblad inlijsten
Sluiten