Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 9 apr 2020

DIY voor het paasweekend: geef je paastakken een leuk kleurtje met touw

Even eerlijk toegeven: ben jij die bruine bos paastakken eigenlijk ook al vóór de paasdagen zat? Snappen we. Een leuk project om met de kinderen op te pakken, maar ook helemaal leuk om zelf te doen natuurlijk.

Toen ik dit idee op Pinterest voorbij zag komen, werd ik meteen enthousiast. Dat wilde ik ook proberen! Een simpele DIY waarbij je binnen

Dit heb je nodig om jouw paastakken te pimpen:

  • Takken
  • Touw in de gewenste kleuren
  • Plakband

Zo maak je deze gekleurde paastakken

Een échte DIY kunnen we dit niet noemen, want er zijn geen talloze stappen die we je kunnen uitleggen. Het idee is namelijk heel simpel: je wikkelt stukjes touw in de gewenste kleur rondom je tak.

Ik koos voor een paar simpele takken die ik een paar weken geleden bij de bloemist kocht, in combinatie met een flinke bos katjes. De katjes heb ik – omdat ze zo fragiel zijn – niet gebruikt in de DIY. Maar wil jij andere takken een kleurtje geven, dan kan dat natuurlijk ook. Be creative.

Maak het eerste draadje vast door het draadje dubbel te vouwen. De lus die je krijgt leg je achter de tak langs, en de uiteindes van de draad steek je door deze lus. Als dat gelukt is, is het tijd om te wikkelen totdat de draad op is. De rest van de draadjes kan je daarna aan het eerste draadje vastknopen, totdat je genoeg kleuren gebruikt hebt. Het laatste draadje maak je vast met een klein stukje plakband.

Herhaal dit bij een aantal takken, totdat je zelf vindt dat het genoeg is. Wie weet staan 2 gekleurde takken in een bos paastakken bij jou veel mooier in huis dan een heleboel gekleurde takken.

Vergis je niet in de tijd die er in gaat zitten: grote kans dat je wel even bezig bent. Maar hé, we hebben deze dagen toch alle tijd, niet waar?

diy pasen 2020 paastakken versieren
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Ook aan de slag met andere DIY’s dit paasweekend?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY voor het paasweekend: geef je paastakken een leuk kleurtje met touw
Sluiten