Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 25 mrt 2018

DIY: Paashaas servetten vouwen voor het paasontbijt

Organiseer jij met Pasen een brunch, lunch of ontbijtje en ben je nog op zoek naar een paar leuke decoratie ideeën voor op en rondom de tafel? We’ve found it! In deze paas DIY laten we zien hoe je van een servet een paashaas maakt!

Een aantal items mogen niet ontbreken op de paastafel, zoals natuurlijk eieren in leuke eierdopjes, bloemen en takken, maar ook vrolijk paas-servies om bijvoorbeeld je gevouwen paashaas servetten op te stallen.

Benodigdheden

  • Dunne, vierkante servetten
  • Knoopjes
  • Touw
  • Veiligheidsspelden

Stap 1 en 2

Stijf de servetten zodat je ze makkelijker in vorm kan brengen. Dunne servetten vouwen gaat makkelijker dan dikke, dus kies eerder voor linnen dan voor katoen. Vouw het servet dubbel.

stap 3 en 4

Vouw het servet nogmaals dubbel in een rechthoek. Vouw de linker- en rechterkant om naar het midden.

stap 5 en 6

Doe hetzelfde met de overstaande hoeken. Vouw de zijhoeken om naar binnen, maar vouw ze niet precies recht om. Trek de hoekjes iets naar boven en je zal de vormen van de oren al een beetje zien.

Stap 7 en 8

Het servet heeft nu de vorm van een vlieger. Keer het servet om. Vouw de bovenkant om en zorg ervoor dat die het midden van de servet iets overlapt.

Stap 9 en 10

Keer het servet nu weer voorzichtig om. Rol één kant om.

Stap 11 en 12

Rol nu ook de andere kant van het servet om en stop de hoek in de vouw, die je hebt gemaakt. Zo blijft het servet bij elkaar. Zet je servet nu rechtop en haal de basis iets uit elkaar zodat je paashaas sterk staat. Yes, nu zie je de oren overduidelijk!

Stap 13

Knip drie touwtjes om daar de snorharen van te maken. Knoop de touwtjes in het midden aan elkaar. Haal de veiligheidsspeld door het midden van het servet en vervolgens door de knoop in de touwtjes en door de gaten van de knoop. Vervolgens steek je de veiligheidsspeld weer terug in het servet en ben je klaar!

Paastak in huis?

Een echte eyecatcher in huis kan een mooie, grote paastak zijn. Hoe je een paastak op een originele manier opzet, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

bonkersaboutbuttons1.blogspot.nl

Reageer op artikel:
DIY: Paashaas servetten vouwen voor het paasontbijt
Sluiten