Maud van Dijck
Maud van Dijck Diy 12 sep 2021

8 simpele DIY’s die je kunt doen met slechts een paar kleine potten verf

Zin om van het weekend creatief bezig te zijn? Wij hebben wat leuke DIY’s voor je gevonden waarvoor alleen wat blikken verf en een kwast of roller nodig zijn. Doe dus wat oude kleren of een overall aan en pak je kwast er alvast bij.

Kijk nog even of je wat verfblikken ergens in de schuur hebt staan of ga nog even langs de winkel voor een paar kleine potten verf.

8 DIY ideeƫn waar je niet veel verf voor nodig hebt

1. Accentueer een raamkozijn

Met kleurrijke raamkozijnen kan je zo een kleine knal van kleur in je interieur aanbrengen. Het is vooral leuk als je deze accentkleur al in sommige accessoires terugziet of als het interieur alleen uit neutrale tinten bestaat.

2. Verf een patroon op een witte muur

Met een spons kan je een heel leuk patroon op je muur creƫren. Het is een gemakkelijke manier om van een saaie witte muur in huis een spannende accentmuur te maken. Kijk voor je de spons erbij pakt even naar dit stappenplan van Karwei.

3. Creƫer je eigen abstracte kunstwerk

Ga van het weekend creatief aan de gang met je kwast. Je hebt niets te verliezen (behalve wat verf) als je zelf een schilderij gaat schilderen. Met abstracte kunst kan je vrij je gang gaan en als je het niks vindt kan je er altijd voor kiezen het niet op te hangen.

4. Kleur je tegels

Geen zin meer in die witte badkamertegels? Ga er met een verfroller overheen dan. Je hebt je badkamer dan zo in een nieuw kleurtje. Of gebruik sjablonen om patronen op je vloer te verven.

5. Geef een van je meubels een makeover

Nog een oude stoel of kast in huis waar je wel een beetje op uit aan het kijken bent? Verf deze dan in een andere kleur voor een nieuwe look. Of geef het dezelfde kleur als de muur erachter voor een toffe kijk.

6. Regenboog planken

Met open planken kan je heel leuk een regenboog effect in je huis krijgen door iedere plank een andere felle kleur te geven. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om voor neutrale tinten te gaan die van licht naar donker overlopen.

7. Geef een kleurrijke twist aan een schilderij aan de wand

In plaats van zelf een poging te wagen een schilderij te maken, kan je ook voor de makkelijkere optie gaan en een van je schilderijlijsten verven. Zo kan je toch een nieuwe twist aan de kunst in je huis geven. Kijk maar naar deze DIY vintage frames.

8. Maak een muurschildering

Voor deze DIY heb je waarschijnlijk de meeste verf nodig. Je kan voor color blocking gaan of voor een iets moeilijkere wandschildering. Hoe dan ook, het geeft je interieur een artistieke uitstraling.

diy verf blik
Bron: Roomed

Muren verven in huis? Hier zijn onze do’s en don’ts

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
8 simpele DIY’s die je kunt doen met slechts een paar kleine potten verf
Sluiten