Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 9 jan 2015

DIY: organizer voor je werkplek

Wellicht heb je deze organizer al eerder deze week gespot in ons moodboard en vroeg je je al af waar je die vandaan kan halen? Nou, it’s your lucky day, want wij kwamen de DIY tegen op de website van DaWanda en vandaag laten we zien hoe je de organizer zelf maakt!

De organizer is de sleutel naar een geordende werkplek, een must voor de thuiswerker, maar ook gewoon een heel stijlvol item als je het ons vraagt!

BENODIGDHEDEN

  • MDF-platen (ongeveer 6 mm dik)
  • Pot verf, verfspuit en verfroller
  • Schuurpapier
  • Een houten stang van 12 mm en twee houten blokjes
  • Plastic buizen, bakjes en blikjes
  • Houtlijm en secondelijm
  • Boormachine
  • Optioneel: speelgoeddieren

STAP 1
Zaag een oppervlak van 50 cm bij 70 cm uit de plaat. Dit wordt de achterwand. Breng een eerste laag verf aan, laat drogen, schuur de verflaag een beetje op en breng vervolgens een tweede verflaag aan.

STAP 2
Zaag uit het overgebleven deel een aantal platen waar je bakjes van kan maken. De bakjes hoeven geen achterwand te hebben dus je hebt 3 zijwanden nodig en 1 onderkant. Lijm de wanden aan elkaar, verf, schuur en verf.

STAP 3
Verf nu ook de rest van de onderdelen wit (of welke kleur je ook wilt). Gebruik voor de plastic buizen een verfspuit, maar schuur de buizen eerst wel even op met schuurpapier zodat de verf goed hecht.

STAP 4
Als alle onderdelen droog zijn, kun je beginnen met de stang. Doorboor de houten blokjes met een boor, die net ietsje dikker is dan de stang (12 mm). Duw de stang door de gaten van de blokjes en bevestig de blokjes vervolgens aan de achterwand met een beetje lijm.

STAP 5
Maak nu ook de rest van de onderdelen vast aan de achterwand met wat lijm en plak als je wilt de speelgoeddieren erop. Plaats de organizer in je werkruimte en zeg maar “hai” tegen je nieuwe georganiseerde werkplek!

Bekijk ook: de 12 meest inspirerende werkplekken!

nl.dawanda.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: organizer voor je werkplek
Sluiten