Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 29 jan 2015

DIY: oplaadstation van een houten kistje

Leuk hoor al die smartphones en gadgets, maar dat ze zichzelf niet draadloos opladen, is toch een beetje jammer. Heb jij ook zo’n hekel aan al die snoeren van je opladers en nog steeds niet het juiste oplaadstation kunnen vinden? Dan is deze DIY misschien wel dé oplossing voor jou.

Want in plaats van een modern oplaadstation voor je moderne gadget laten we hier zien hoe je een oplaadstation maakt, die wèl in jouw interieur past.

BENODIGDHEDEN

  • Houten (wijn)kistje
  • Boormachine en een gatzaag
  • Houten pluggen of een lange houten stok
  • Plaat van multiplex
  • Zaag
  • Houtlijm
  • Stekkerdoos

STAP 1

Meet allereerst de afmetingen aan de binnenkant van de kist om de grootte van de plaat te bepalen. De plaat van multiplex komt namelijk in het kistje te zitten. Zaag vervolgens het multiplex in de juiste maat.

STAP 2

Maak nu in de zijkant van de kist aan de onderkant een gat. Dit doe je met de gatzaag. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is voor een stekker.

STAP 3

Meet nu de hoogte van de kist en trek daar ongeveer 4 centimeter van af. Dit wordt de lengte van je houten pluggen. Zaag van de houten stok vier gelijke pluggen in de juiste afmeting.

STAP 4

Bevestig nu de houten pluggen aan de binnenkant van de kist (zie afbeelding) met houtlijm. De pluggen dienen als steunpilaren voor de mulitplex-plaat. Laat de lijm lang genoeg drogen. Check voor de juiste droogtijd even de gebruiksaanwijzing van de lijm.

STAP 5

Terwijl de lijm droogt kun je weer verder met multiplex-plaat. Boor aan beide kanten van de plaat een gat met behulp van de gatzaag. Hier kunnen later de snoeren van je gadgets doorheen en dit maakt het gemakkelijk om de plaat op te tillen zodat je bij de stekkerdoos kan.

STAP 6

Als alles droog is, kun je het geheel in elkaar zetten. Plaats de stekkerdoos in het kistje en haal de stekker door het gat. Stop alle opladers in de stekkerdoos, haal de snoertjes door de plaat van multiplex en schuif de plaat in de kist. Nu kun je al je gadgets aansluiten en laten rusten op de plaat.

Je oplaadstation is ready to charge! Je kan ervoor kiezen om alles uit het zicht te leggen door de deksel van het kistje dicht te doen of gewoon open te laten zodat je die kekke gadgets niet uit het oog verliest.

Oh en voor de onhandige onder ons hebben we ook nog een opbergsysteem voor je gadgets, die je niet zelf hoeft te maken.

www.ehow.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: oplaadstation van een houten kistje
Sluiten