Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 2 jul 2018

2 x DIY: ga voor een uniek interieur met het ombre effect

Het liefst willen we allemaal een uniek huis waar we ons helemaal thuis voelen. Bij Roomed zijn we dan ook altijd op zoek naar leuke DIY’s die jouw huis helemaal van jou maken. Met de ombre trend zorg je voor een leuk en opvallend kleurtje in huis, wat niet teveel overheerst. Want iets dat je zelf gemaakt hebt, is toch veel leuker dan iets kant en klaar in de winkel kopen?

Daarom zochten we voor jou 2 ombre DIY’s bij elkaar waardoor jouw huis helemaal uniek wordt. Daar worden we gelukkig van!

DIY: ombre muur

Wil je jouw saaie muur in één klap veranderen in een unieke statement muur? Ga dan snel naar de winkel, koop drie tinten verf van een kleur die goed in jouw interieur past, en ga aan de slag met deze toffe DIY van een ombre muur.

ombre muur
remodelista

Dit heb je nodig:

  • Karwei afplaktape
  • 3 kleuren muurverf uit dezelfde kleurenfamilie (zie hiervoor de Pantone kleurstalen)
  • Kwasten
  • Een verfroller

Gebruik schilderstape om de plinten en het plafond nauwkeurig af te plakken. Rol de hele muur met de lichtste kleur verf. Verf meteen daarna ongeveer een kwart van de onderkant van de muur met de donkerste kleur. Let op: je hoeft níét te wachten tot de verf droog is, we gaan zometeen namelijk de verf nog mengen voor het echte ombre effect.

Meng de donkerste en de middelste tint samen in een verfbakje, en breng deze gemixte tint boven de donkerste tint aan. Breng daarboven alleen de middelste tint aan. Als laatste meng je de middelste tint met de lichtste tint, en deze breng je weer boven de de middelste tint aan. In totaal heb je nu een kleurverloop van vijf verschillende kleuren, met onderaan de bovenste kleur en bovenaan de lichtste.

Gebruik nu, voordat de verf is opgedroogd, een droge kwast om de kleurtjes in elkaar over te laten lopen. Merk je dat de verf toch al te veel opgedroogd is? Gebruik dan een plantenspray met een klein beetje water om de verf weer iets natter te maken. Trek de schilderstape er af en laat de verf goed drogen. Et voila, daar is jouw unieke ombre muur!

Meer informatie nodig? Bekijk dan deze handige video over het ombre schilderen van je muur.

DIY: een unieke ombre ladekast

Deze unieke ladekast is een echte eyecatcher in je interieur. En het beste: je maakt ‘m gemakkelijk helemaal zelf.

ohmydearblog

Dit heb je nodig:

Haal de lades van de ladekast uit de kast. Zorg ervoor dat de voorkant van de lades, de kant die je straks gaat beschilderen dus, vet- en stofvrij zijn. Schuur daarna met een goede schuurmachine (of, als je die niet hebt, heel stevig met de hand) de voorkant van de lades op. Dit is nodig om de verf te laten hechten.

Als je alle lades geschuurd hebt, kun je de eerste laag grondverf aanbrengen. Laat deze laag grondverf goed drogen. Als deze stap niet goed wordt uitgevoerd, of als je meteen met een kleurtje begint, is de kans groot dat je verf later gaat bladderen en los gaat zitten. Laat de laag grondverf goed drogen.

ombre ladekast
veetje

Daarna kan je aan de slag met kleurtjes. Gebruik verschillende glazen potten om je verf in te mengen. Heb je vijf lades die je wilt verven, zorg er dan voor dat je 4 glazen potjes hebt (voor de donkerste kleur heb je geen potje nodig). Vul de glazen potjes met witte verf. Mix de gekleurde verf hiermee, totdat je 4 verschillende tinten van de kleur hebt.

En dan kan het schilderen beginnen! Schilder het bovenste laatje met de lichtste kleur, en werk zo naar beneden. Breng indien nodig een tweede laag aan. Doe de geschilderde lades weer terug in de kast, en jouw unieke ombre ladekast is helemaal ready om in je interieur te zetten. Extra leuk: geef je ladekast unieke houten of messing knopjes. Zo maak je ‘m helemaal compleet.

ombre ladekast
mycreativedays

Heb je meer inspiratie nodig? Kijk dan vooral even op het woonplatform van KARWEI. Of ga langs bij een KARWEI bij jou in de buurt, want in verschillende filialen worden DIY workshops georganiseerd. Hierbij kan je zelf aan de slag gaan met het maken van je eigen unieke DIY project.

In samenwerking met Karwei

Reageer op artikel:
2 x DIY: ga voor een uniek interieur met het ombre effect
Sluiten