admin
admin Diy 13 mei 2018

DIY: deze mokken met gouden details maak je in een handomdraai zelf

We love DIY’s die je interieur net even iets chiquer maken dan dat het eigenlijk is. Met een bus gouden spuitverf kom je bijvoorbeeld een heel eind. Vandaag laten we zien hoe je leuke mokken met gouden details maakt.

Meer DIY’s vind je hier.

BENODIGDHEDEN
• Witte mokken (keramiek)
• Afplaktape
• Verfspuitbus in goud
• Aluminiumfolie
• Spuitbus sealer voor keramiek

STAP 1
Plak je mokken af met het afplaktape. Plak je mokken af in verschillende vormen. Plak er bijvoorbeeld één helemaal rondom af en maak bij een ander een driehoek van het tape. Zorg dat al het lucht er onder vandaan is, zodat de verf straks niet onder het tape komt.

STAP 2 + 3
Vouw voor extra bescherming wat aluminiumfolie over de bovenkant van de mokken heen. Spuit vervolgens met de gouden verf over de mokken heen en zorg dat de verf egaal is op de gedeeltes die niet zijn afgeplakt. Laat de verf zo’n 5 minuten drogen en spray daarna de sealer er overheen.

STAP 4
Nu haal je de tape weer voorzichtig van je mokken af. Laat hiervoor de sealer wel eerst goed drogen, maar wacht niet te lang met het verwijderen van het tape. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het is om de tape helemaal te verwijderen.

Let op! De mokken zijn niet vaatwasbestendig. Probeer de buitenkant van de mokken zo min mogelijk met een afwasborstel of spons schoon te maken om de verf mooi te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

garlandofgraceblog.com

Reageer op artikel:
DIY: deze mokken met gouden details maak je in een handomdraai zelf
Sluiten