admin
admin Decoratie 27 december 2013

DIY: mobiel van rietjes in geometrische vormen

Geometrische vormen zijn dit jaar ontzettend populair en van pasteltinten kunnen wij hier op de redactie nog steeds geen genoeg krijgen. Met deze DIY maak je met behulp van een pak rietjes een te gekke mobiel, die wat ons betreft echt niet alleen in de kinderkamer hoeft te hangen!

Zijn pasteltinten niet echt jouw ding? In deze DIY laten we zien hoe je met rietjes een gouden decoratie, genaamd himmelis, maakt.

BENODIGDHEDEN

• Rietjes in verschillende kleuren (van papier of kunststof)
• Stevig draad
• Liniaal
• Potlood
• Schaar

STAP 1
Voor één diamant heb je 12 stukjes van de rietjes nodig. Voor een grote diamant kun je de rietjes heel laten en voor de kleinere diamanten knip je er zes in tweeën. Meet met behulp van je liniaal het midden van het rietje op en knip in het midden schuin af. Knip ook de twee uiteinden schuin af. Doe dit ook bij de rietjes die je voor een grote diamant gebruikt. Op deze manier passen de hoeken straks goed in elkaar. Op de mobiel die is afgebeeld zijn zeven kleine diamanten en één grote diamant gebruikt in verschillende pastelkleuren.

STAP 2
Knip een stuk touw af dat zo lang is als acht rietjes + een extra twintig centimeter. Rijg aan dit stuk touw vier rietjes.

STAP 3
Draai de rietjes zodat de uiteinden in elkaar passen en het een vierkant vormt. Trek het touw door, zodat er een lang en kort stuk aan de bovenkant zichtbaar zijn. Trek het touw strak en knoop het aan de bovenkant aan elkaar vast met een dubbele knoop. Neem het lange stuk touw en rijg daar nog twee rietjes aan.

STAP 4
Trek het touw weer strak en vorm een hoek van de rietjes. Knoop het touw in het midden van de eerder gevormde rietjes vast en ga verder met nog twee rietjes aan de andere kant van de diamant, waardoor je zo een 3D-vorm creëert.

STAP 5
Knoop het touw aan de bovenkant van de diamant vast. Knip daarna een nieuw stuk touw af dat zo lang moet zijn als vier rietjes plus een extra twintig centimeter. Knoop dit vast aan een hoek aan de zijkant.

STAP 6
Rijg hier één rietje aan en wikkel het touw om de tweede hoek.

STAP 7
Herhaal de vorige stap totdat je rondom vier rietjes hebt vastgezet. Knoop het touw na het vierde rietje vast op de hoek en knip het touw dat over is af. Je diamant is nu klaar!

STAP 8
Maak op dezelfde manier zoveel diamanten als je nodig hebt. Knoop deze vervolgens aan elkaar tot een mobiel. Speel hierbij met de lengte van het touw.

blog-en.dawanda.com

Reageer op artikel:
DIY: mobiel van rietjes in geometrische vormen
Sluiten