Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 12 mrt 2016

DIY: memobord

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een memobord
Tijd: 10 minuten
Budget: 8 euro

Benodigdheden

  • Spaanplaat (wij kozen voor een wit exemplaar)
  • Zwart elastiek
  • Schaar
  • Liniaal

Stap 1

Het spreekt eigenlijk redelijk voor zich. Je knipt het elastiek op maat, bindt het om de plaat en knoopt de uiteinden aan elkaar aan de achterkant van het memobord. Begin met de verticale lijnen.

Stap 2

Bind nu de horizontale lijnen om het bord zodat je een ruitenpatroon maakt met gelijke vlakken. Zorg ervoor dat je het patroon ‘weeft’, dus haal het elastiek de ene keer onder de gesponnen lijn door en de andere keer weer over de lijn heen. Dit wissel je steeds af zodat je later de kaarten mooi afgewisseld tussen de elastiekjes kunt steken.

Stap 3

Zorg ervoor dat je een ruitenpatroon maakt met gelijke vlakken. Dit kun je even opmeten met een liniaal, maar met het blote oog kom je ook al aardig ver. Het fijne aan dit bord is dat je de elastiekjes op het laatst nog kunt verplaatsen, want je maakt ze niet permanent aan de achterkant vast. Hang het bord vol inspirerende kaarten, foto’s en illustraties. Creëer zo je eigen moodboard!

Zet het moodboard in je home office of op kantoor en bekijk ook even hoe je de rest van je werkplek het beste kunt indelen.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: memobord
Sluiten