Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 19 sep 2015

DIY: mason jar lamp

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een mason jar lamp
Tijd: 30 minuten
Budget: Ongeveer €8,-

Benodigdheden

  • Mason jar (ofwel, jampot)
  • Strijkijzersnoer (dit is een snoer met stoffen omhulsel)
  • Peertje
  • Lampfitting
  • Spijker
  • Hamer
  • Potlood
  • Tang
  • Eventueel een bus spuitverf voor het dekseltje!

Stap 1

Haal het dekseltje van de pot en spuit ‘m eventueel in een mooie kleur. Wij gebruikten een gouden spuitverf, wat goed past bij de gloeilamp én de vintage look van het strijkijzersnoer. Laat het dekseltje even goed drogen. Plaats de fitting in het midden van de deksel. Trek met een potlood een cirkel langs de fitting.

Stap 2

Maak een gat in het dekseltje met behulp van een hamer en spijker. Pas op, want de randjes kunnen vrij scherp worden. Buig de randjes een beetje om met een tang om zo een mooi rond gat te maken. Zorg er wel voor dat je een paar scherpe randjes laat zitten. Dit helpt je bij stap 4!

Stap 3

Maak nu de fitting vast aan het strijkijzersnoer (of welk snoer dan ook). In het snoer zitten draden met de volgende kleuren: geel/groen, blauw en bruin. De geel/groende draad gebruik je niet; de bruine en blauwe stop je in de fitting.

Let op: de kleuren van de draden zijn niet overal hetzelfde dus check voordat je aan de slag gaat eerst even deze tabel.

Stap 4

Vervolgens zet je de fitting vast in het gat. Nu is het handig als er nog wat scherpe randjes zitten zodat de fitting goed blijft steken in het gat. Draai dan de gloeilamp in de fitting.

Stap 5

Draai de deksel weer op het potje en dat was ‘m alweer. Het enige wat je nu moet doen, is de mason jar lamp testen.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Vragen over deze DIY? Wij helpen je graag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: mason jar lamp
Sluiten