Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 20 februari 2016

DIY: marmeren schaaltjes van fimo klei

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: marmeren schaaltjes van fimo klei
Tijd: 20 minuten + 25 minuten baktijd (per schaaltje)
Budget: €10,- voor vier schaaltjes

Benodigdheden

  • Oven (niet in de grill- of magnetronstand!)
  • In elk geval drie kleuren fimo klei
  • Glazen fles (liefst zonder etiket)
  • Ovenvast schaaltje

Stap 1

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de fimo klei in reepjes. Als je het schaaltje heel donker wilt maken, kun je het best twee of drie reepjes donkere klei pakken en een of twee reepjes van de lichtere klei. Rol de reepjes uit tot slierten van gelijke lengte. Leg de slierten naast elkaar en draai ze in elkaar.

Stap 2

Rol de strengel vervolgens tot een geheel, vouw dubbel en draai de strengel weer in elkaar. Rol vervolgens weer tot een geheel (maak de sliert lekker lang zodat de verschillende kleuren goed in elkaar kunnen overlopen) en herhaal deze stappen tot de kleuren goed gemixed zijn en het marmer effect zichtbaar wordt. Tevreden? Leg de klei in een gedraaid rondje.

Stap 3

Maak nu een bal van de klei en leg de bal neer. Pak de fles erbij, gebruik deze als deegroller en rol de klei uit tot een rondje. Je kunt beter geen echte deegroller gebruiken, want dat is niet zo fris én een fles werkt prima!

Stap 4

Stop het ronde stuk klei in een ovenvast schaaltje en stop het schaaltje voor ongeveer 25 minuten in de oven. Haal het schaaltje na de baktijd uit de oven en laat de klei afkoelen. Daarna kun je het makkelijk omkeren en valt het marmeren schaaltje eruit.

Kleine disclaimer: het ovenvaste schaaltje kun je na deze DIY beter niet meer gebruiken om van te eten. Bij ons ging het glazuur er namelijk af. Daarnaast zijn deze schaaltjes bedoeld voor de sier en niet om van te eten.

Gebruik de marmeren schaaltjes om je sieraden in te bewaren of style ‘m met accessoires, zoals bijvoorbeeld luchtplantjes.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Reageer op artikel:
DIY: marmeren schaaltjes van fimo klei
Sluiten