Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 31 okt 2015

DIY: mandjes van vilt

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: mandjes van vilt
Tijd: ongeveer 40 minuten per stuk
Budget: Ongeveer €10,- voor twee mandjes

Benodigdheden

  • Twee stukken vilt (1x vierkant en 1x langwerpig)
  • Liniaal
  • Stanleymesje
  • Schaar
  • Splitpennen (4 voor één mandje)
  • Garen
  • Draad
  • Pen

Stap 1

Snijd het vilt in de juiste maat als je dit nog niet gedaan hebt. Vervolgens meet je met de liniaal hoe breed de opstaande randen worden en zet je een kleine markering langs de liniaal op het vilt.

Stap 2

Nu kun je met het Stanleymesje een kleine groef in het vilt maken langs de getrokken lijn. Zo kun je de randen iets gemakkelijker omvouwen en krijg je een strakke vouw. Let op: zorg ervoor dat je de lijn niet helemaal doortrekt tot de rand. Houd ongeveer de breedte van de rand over aan beide kanten.

Stap 3

Vouw de randen omhoog en duw de hoekjes goed. Vervolgens zet je de randen in de hoekjes vast met naald en draad. Een paar steekjes zijn voldoende. Wij maakten twee mandjes en hebben één daarvan zo gelaten. Het andere mandje geven we nog een extra detail met splitpennen.

Stap 4

Deze stap is alleen voor als je een extra detail wilt toevoegen. Maak met de schaar een gaatje in één laagje vilt.

Stap 5

Duw de splitpen door het gat en vouw de pinnetjes om. Nu zijn je mandjes van vilt klaar voor gebruik!

Je kunt de manden als organizer op je bureau gebruiken of zet een mandje in de hal om je sleutels te verzamelen bijvoorbeeld.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Heb je vragen over de mandjes of de producten die wij gebruiken? Wij helpen je graag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: mandjes van vilt
Sluiten