DIY: macramé hanger voor je paasei

Renée Leeuw 3 apr 2015 Decoratie

Pasen is meer dan gele kuikens en felgekleurde eieren. Voor ons is het eigenlijk gewoon een goed excuus om ons huis weer te veranderen en op te vrolijken met mooie decoraties. Dit lieten we al zien met een paar leuke decoratie ideeën en in ons moodboard voor een pastelkleurig pasen.

In deze DIY laten we zien hoe je zo’n gave macramé hanger knoopt voor je paasei!

roomed-diy-macrame-hanger-9

BENODIGDHEDEN

  • 3 eieren
  • Haak
  • Touw

roomed-diy-macrame-hanger-7

roomed-diy-macrame-hanger-8

Stap 1

Knip drie stukjes touw af in een lengte van drie meter. Pak de touwtjes bij elkaar en buig ze om in het midden. Knoop de touwtjes aan elkaar zodat er een lus ontstaat en hang de lus aan het haakje.

roomed-diy-macrame-hanger-6

stap 2

Vanaf de haak ga je 20 cm naar beneden. Verdeel de touwen in drie paren en knoop de paren aan elkaar door heel simpel een lusje te maken om het andere touw en daar het uiteinde van het touw doorheen te halen. Dit doe je drie keer zodat je drie knoopjes krijgt.

roomed-diy-macrame-hanger-5

stap 3

Nu ga je nog twee knoopjes maken door het tweede en derde touwtjes samen te knopen èn door de vierde en vijfde touwtjes samen te knopen.

roomed-diy-macrame-hanger-3

Stap 4

Knoop vervolgens het eerste touwtje aan het laatste touwtje vast om zo de basis voor het ei te maken. Leg het ei erin en knoop dan alle touwtjes samen aan de onderkant.

roomed-diy-macrame-hanger-4

roomed-diy-macrame-hanger-2

Stap 5

Herhaal dit knoopproces om de macramé hanger groter te maken voor nog meer eieren. Decoreer met bloemetjes en mini plantjes.

roomed-diy-macrame-hanger

fallfordiy.com

Reageer op artikel:
DIY: macramé hanger voor je paasei
Sluiten