Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 20 mei 2017

DIY: een stylish inspiratiebord gemaakt met een visnet

Een inspiratiebord is een must in elke werkplek, thuis of op kantoor. Nu kun je natuurlijk kiezen voor een basic prikbord, of zo’n hip metalen raster, maar dit inspiratiebord is weer net even wat anders. En daar houden we van.

Met deze inspiratiebord DIY maak je van een visnet een bijzonder exemplaar. Clip de mooiste foto’s, stoffen en illustraties aan het net en je bent ready to go! Bekijk hieronder het stappenplan.

BENODIGDHEDEN

  • Visnet van katoen
  • Twee houten stokken (bijvoorbeeld simpele bezemstelen of bamboestokken)
  • Touw
  • Draad in een andere (contrasterende) kleur

STAP 1
Haal de stok door alle gaatjes van de bovenkant van het net. Zorg ervoor dat je geen gaatjes mist!

STAP 2
Doe hetzelfde met de onderkant zodat beide kanten vastzitten aan stokken. Tipje: leg het visnet helemaal plat op de vloer of vouw ‘m netjes op zoals hierboven op de foto te zien is. Zo raakt ‘ie niet in de war!

STAP 3
Wanneer je het net aan de bovenste stok omhoog houdt, zul je zien dat het net graag naar binnen wil ‘krullen’. En daarom komt het extra touw goed van pas! Leg een knoopje in de bovenste stok en rijg het touw door de gaten aan de zijkanten. Knoop het touw aan de onderkant ook stevig vast. Doe hetzelfde aan de andere zijde en je zult zien dat het visnet nu beter op z’n plaats blijft zitten.

STAP 4
Pak het gekleurde draad of touw erbij om een hengsel te maken. Dit touw wikkel je om de uiteinden van de bovenste stok, sla een spijkertje in de muur en hang ‘m op. It’s as simple as that!

Vond je deze DIY leuk? Met een lattenbodem kun je ook een te gek inspiratiebord maken. Bekijk het stappenplan hier. En voor wat inspiratie voor de styling kun je dit artikel checken.

apairandasparediy.com

Reageer op artikel:
DIY: een stylish inspiratiebord gemaakt met een visnet
Sluiten