admin
admin Diy 23 mei 2014

DIY: maak van een fotolijst een antieke spiegel

Een antieke spiegel heeft iets mysterieus. Hoeveel mensen zullen er hun spiegelbeeld al in hebben bewonderd (of verafschuwd)? Helaas zit er aan antieke spullen met een verhaal vaak een behoorlijk prijskaartje.

Bij deze DIY krijg je het mysterieuze verhaal niet cadeau, maar je kunt wel doen alsof. Maak zelf een antieke spiegel en iedereen gelooft dat je hem hebt gevonden in de kruipgang onder je huis, die niet open is geweest sinds 1950.

Benodigdheden
• Afdekplastic
• Glassex
• Grote, simpele fotolijst
• Chrome spuitbus
• Spuitfles met 1 deel azijn, 2 delen water
• Keukenrol
• Eventueel een tweede spuitbus in bijvoorbeeld zwart
• Afplaktape

Stap 1
Spreid het afdekplastic over een veilige ondergrond. Maak de voorkant en de achterkant van de glasplaat goed schoon met Glassex en leg hem met frame en al op het plastic. Let erop dat je de voorkant op het plastic hebt en de binnenkant naar boven.

Stap 2
Spray het mengsel van azijn en water op de binnenkant van het glas. Wees niet te zuinig en spray oneven, zodat je op sommige plekken grote druppels heb en op andere stukken maar een beetje. Het mengsel zorgt ervoor dat op de gesprayde plekken de chromeverf niet pakt. Dit geeft uiteindelijk het antieke effect.

Stap 3
Wacht een of twee minuutjes en spray dan de chromeverf over het mengsel heen op de glasplaat.

Stap 4
Laat dit een minuut drogen en vouw dan de keukenrol zo dat je de druppels die op de plaat zitten eraf kan deppen. Doe dit heel lichtjes en voorzichtig en veeg vooral niet! Hou de glasplaat goed recht zodat de druppels niet uitlopen.

Stap 5
Spray zwarte verf over de de laag chrome heen en doe dit weer ongelijk. Op de ene plaats doe je het lichtjes, op de andere plaats dikker. Laat het geheel vervolgens opdrogen.

Stap 6
Deze stap is optioneel. Wanneer de lijst van de spiegel niet de gewenste kleur is, kun je deze nog verven in bijvoorbeeld zwart. Maak de lijst los of plak het glas aan de voorkant af en spuit de lijst zwart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.lonny.com

Reageer op artikel:
DIY: maak van een fotolijst een antieke spiegel
Sluiten