DIY: maak een creatie van koffiecapsules en win een trip naar Milaan!

DIY: maak een creatie van koffiecapsules en win een trip naar Milaan!

Roomed loves coffee. De perfecte start van de dag en oké, soms ook heerlijk om juist de dag mee af te sluiten. Waarschijnlijk gooi jij, zonder er bij stil te staan, je capsules na gebruik meteen weg. Maar dat is super zonde!

Nespresso vindt het belangrijk om de consument bewuster te maken van het feit dat aluminium een van de beste materialen is om te recyclen. Nespresso heeft een recyclingprogramma waarmee 100% van de verkochte capsules verwerkt kunnen worden. Overal waar je de capsules kunt ontvangen kun je de capsules in de recyclebag weer retourneren. Of je levert ze in in één van de Nespresso boutiques. Maar, er is nog een leukere én creatievere manier om je capsules te hergebruiken. En je kunt er nog een top-prijs mee winnen ook!

Van capsule naar creatie
Op 17 mei, World Recycling Day, onthulde ontwerper Hans Ubbink zijn creatie voor Nespresso. De jurk werd gemaakt van platgeslagen Nespresso koffiecapsules in verschillende kleuren. Deze jurk is het startsein voor een wel hele leuke wedstrijd: Van capsule naar creatie. Nespresso nodigt alle coffee lovers uit om een eigen creatie te maken van de aluminium capsules. Dit mag van alles zijn: sieraden, kunstwerken, kleding, woonaccessoires, je bent helemaal vrij!

Heb je meteen al een goed idee? Aan de slag! Stuur je creatie vóór 2 juli in op de website van Nespresso. Hier kun je ook wat fijne inspiratie op doen én stemmen op andere deelnemers.

De hoofdprijs? Een trip naar design heaven Milaan. Daarnaast kun je ook een bijzonder Victorinox zakmes winnen, waarvan de grepen zijn gemaakt van gerecyclede capsules. Alle creaties worden bekeken door de jury: ontwerper Hans Ubbink, marketing director Maureen Baas en Karlijn Visser van Holistik.nl. Hier sluit ik me ook bij aan en ben héél benieuwd naar jullie creaties!

In samenwerking met Nespresso