Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Diy 6 jul 2018

DIY: met rijst (ja, echt!) maak je een handige luchtverfrisser voor in huis

Als je denkt aan rijst denk je vast eerder aan sushi, nasi en paella dan dat je denkt aan luchtverfrisser. Logisch, want dat zou ook onze eerste gedachte zijn. Maar wist je dat rijst ook gebruikt kan worden als een super handige hack om muffe geurtjes te maskeren. Wij delen een super handige DIY met je.

Misschien heb je rijst weleens gebruikt om je dierbare mobieltje te reanimeren nadat het gevallen is in water (worst case scenario: de wc). Rijst absorbeert namelijk water, maar dus ook geurtjes. Het is daarom ideaal voor het maken van je eigen DIY luchtverfrisser.

Dit heb je nodig:
Het enige wat je nodig hebt is een á twee kopjes rijst, een leuke glazen pot (jampotjes please) en je favoriete essentiële olie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor rozemarijn, lavendel of pepermunt. Deze frisse geuren zijn erg fijn voor in je kledingkast of voor in de wc. Als je de geur van stinkende schoenen wilt verbloemen heb je wel iets sterker nodig. Een essentiële olie van citroengras is dan je beste vriend.

DIY luchtverfrisser

En zo pak je het aan:

  1. Giet 1 á 2 kopjes rijst (witte rijst werkt het best) in een glazen pot. Ook heel leuk om bijvoorbeeld een leeg jampotje zelf op te pimpen. 
  2. Daarna voeg je 10 á 20 druppels van je favoriete geurende essentiële olie toe. Hoe groter de ruimte hoe meer druppels en ook in de wc gebruik je 20 druppels. Voor een kleine kast is 10 druppels meestal voldoende. 
  3. Vervolgens goed roeren om de olie gelijkmatig te verdelen en voilà je hebt eigen luchtverfrisser!
  4. Als laatst kun je het potje bedekken met een ademende stof en deze vastzetten met een elastiekje, maar het potje kan ook prima openblijven. 
luchtverfrisser van rijst
luchtverfrisser van rijst

Heerlijk fris voor maanden

Het effect van je selfmade luchtverfrisser is subtieler dan geurstokjes en werkt vooral in kleinere ruimtes. In een grote woonkamer zal het helaas niet veel uithalen, maar in een washok of een kledingkast des te meer. Vergeet niet om de rijst af en toe te roeren om de geur sterk te houden. Afhankelijk van de hoeveelheid olie die je gebruikt hebt en de ruimte waarin het staat, is jouw kamer of kast zoet voor zo’n 4 á 6 maanden!

Ga voor een lekker geurtje in huis:

Bron: Apartment Therapy

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: met rijst (ja, echt!) maak je een handige luchtverfrisser voor in huis
Sluiten