Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 17 april 2015

DIY: lightbox

Je kent ongetwijfeld wel de lightbox van Bxxlght met leuke teksten, zoals ‘stay in bed’ en ‘you had me at hello’. Die lightboxes kun je ook customizen met je eigen teksten, maar nog leuker is eigenlijk om die hele lightbox zelf te maken, right?

In deze DIY laten we zien hoe je dat doet. De tekst kun je natuurlijk helemaal zelf bedenken, misschien is het een simpel welkom in de hal, een inspirerende quote of je favoriete (zelfbedachte?) woord.

Benodigdheden

  • Shadowbox (ofwel een diepe lijst)
  • Plakletters
  • Led-verlichting op batterij
  • Rust-oleum frosted glass spray
  • Tape
  • Droge doek

Stap 1

Maak allereerst het glas goed schoon aan beide kanten (binnen èn buiten). Leg vervolgens de plakletters op de buitenkant van het glas in de juiste volgorde en met de juiste afstand. Liggen de letters goed? Haal dan de achterkant van de stickers en plak de letters op het glas.

Stap 2

Bedek nu alles behalve de binnenkant van het glas met tape. Pak de frosted glass spray erbij en spray dat op de binnenkant van het glas. Doe dit buiten zodat je niet in een akelige lucht zit.

Stap 3

Laat de frosted glass spray goed drogen alvorens een volgende laag aan te brengen. Herhaal het proces zo vaak als je wilt (afhankelijk van hoe mat jij wil dat het glas wordt).

Stap 4

Wanneer de laatste laag ook droog is, kun je het tape verwijderen. Doe dit boven een prullenbak zodat de kleine restjes direct worden opgevangen. Plak vervolgens de led-verlichting langs de binnenkant van de shadowbox met een beetje tape. Bevestig de batterij van de verlichting aan de buitenkant zodat je de lightbox gemakkelijk aan en uit kan zetten.

Gooi je handjes in de lucht: je hebt je eigen lightbox gemaakt!

www.thesurznickcommonroom.com

Reageer op artikel:
DIY: lightbox
Sluiten