Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 13 feb 2016

DIY: lightbox

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Deze keer: een lightbox met een leuke, gekke of inspirerende tekst
Tijd: 1 uur en 15 minuten
Budget: ongeveer €20,-

Benodigdheden

 • Houten (wijn)kistje
 • Plaat van kunststof (niet helemaal transparant)
 • Plakletters
 • Stanleymesje
 • Verlichting (het liefst op batterij)
 • Liniaal
 • Spijkertjes
 • Hamer
 • Snijmat
 • Tape
 • Eventueel: boormachine

Stap 1

In de meeste wijnkistjes zitten schotjes. Die heb je niet nodig en kun je er dus het beste eerst uit slopen. Hamer daarna een aantal spijkertjes langs de rand, zoals je in bovenstaande afbeelding ziet. Zo zorg je ervoor dat de kunststof plaat later niet naar binnen buigt als je deze in de gleuf van het kistje schuift.

Stap 2

Als je verlichting op batterij werkt, kun je deze stap overslaan en direct door naar stap 3. Moet jouw verlichting in een stopcontact? Boor dan een gat in de achterkant van het kistje. Hier kan het snoer van de verlichting doorheen.

Stap 3

Snijdt nu de plaat van kunststof op dezelfde maat als de deksel van het kistje. Doe dit met een stanley mesje en leg de snijmat hieronder ter bescherming van de ondergrond.

Stap 4

Oké, nu is het tijd om een quote uit te kiezen voor op je lightbox. Kijk voor inspiratie en tips even hier. Iets gevonden? Plak de letters op een fel ruitjes zodat je zeker weet dat de zinnen recht worden. Tip: in een plakboekje vol plakletters zit meestal wel zo’n handig fel.

Stap 5

Achterin het stickerboekje zit een plakstrip. Deze plakstrip leg je op de zin met letters die je net hebt gevormd. Trek de strip mét letters van het fel en plak deze vervolgens op de kunststof plaat. Tip: leg de kunststof plaat hiervoor op de snijmat. Dit is handig omdat de snijmat ook een ruitjespatroon heeft en je dus meteen die lijnen kunt aanhouden.

Stap 6

Nu is het tijd om de verlichting in het kistje vast te zetten. Dit doe je gewoon met een beetje tape. Schuif vervolgens de kunststof plaat in de gleuf. Lichtjes aan en je bent klaar!

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Heb je vragen over de DIY lightbox of de producten die wij gebruiken? Wij helpen je graag! Stel je vraag hieronder of stuur ons een mailtje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: lightbox
Sluiten