Deze kerstige sneeuwbol (met glitters!) maak je gemakkelijk helemaal zelf

Wie heeft er als kind geen sneeuwbol gehad? Een glazen bol waar een versierd huisje in stond of een foto in zat. Met glitters of nepsneeuw (en dat was beide even leuk). Nog steeds kunnen wij het niet laten om zo’n bol even heen en weer te schudden als we er één zien staan. En wat blijkt? Er zelf één maken, is helemaal niet zo moeilijk.

Dat blijkt namelijk uit deze toffe DIY:

Dit heb je nodig voor jouw sneeuwbol

  • Glazen pot met deksel
  • Gedestilleerd water
  • Glycerine
  • Plastic of keramiek kerstfiguurtje, zoals een kerstboom, huis, rendier, kerstman (klein genoeg om in het potje te doen)
  • Glitters (zoals sneeuwpoeder met glitters, klatergoud of wit glitterpoeder)
  • Epoxy
  • Schuurpapier

STAP 1

Zorg dat je glazen pot schoon en droog is. Gebruik het schuurpapier om de onderkant van je deksel op te schuren en lijm hier het gekozen kerstfiguur op met wat epoxy. We gebruiken epoxy als lijm, omdat dit het meest waterproof is. Laat dit volledig drogen.

STAP 2

Vul je pot met gedestilleerd water. Zorg dat de pot niet helemaal vol is, maar laat een laagje vrij. Voeg hierbij een druppel glycerine. Dit zorgt ervoor dat het water iets ‘dikker’ wordt en de glitters worden gescheiden in het water.

STAP 3

Voeg de glitters toe aan het water. Voor het mooiste sneeuweffect kun je het beste wat grotere glitters gebruiken. De hoeveelheid van de glitters is afhankelijk van de grote van je pot en hoe erg je het ‘besneeuwd’ wil hebben.

STAP 4

Als je kerstfiguur op de onderkant van het deksel helemaal is opgedroogd, draai je het deksel weer stevig vast op de pot. Even schudden en… Klaar is je sneeuwbol! Is het geen plaatje?

Nog meer lezen over Kerst?

www.thesweetestoccasion.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze kerstige sneeuwbol (met glitters!) maak je gemakkelijk helemaal zelf
Sluiten