Zondag DIY: hang je kerstballen op in een schilderijlijst of krans

Zondag is de perfecte dag om eens lekker aan de slag te gaan. Het is natuurlijk heerlijk om niets te doen, maar soms is het ook fijn om eens niet een luie zondag te hebben. Daarom hebben wij vandaag leuke DIY ideeën voor een kerstballen lijst of krans om nog meer in de kerstsfeer te geraken.

Kijk maar even hoe tof de resultaten hieronder eruitzien! Dan wil je namelijk niet langer op de bank blijven liggen. Haal wat kerstballen erbij (die dit jaar geen plekje in je boom kregen) en hang ze op een andere manier leuk op in huis.

DIY ideeën voor kerstballen in lijst of krans

1. Een vintage schilderijlijst

Wij zijn helemaal weg van deze look van Lijdie haar lijst! Kijk of je zelf nog een oude schilderijlijst hebt en hang je kerstballen erin op. Hang ze op verschillende hoogtes zodat het een speelse vibe krijgt.

2. Of kies een moderne lijst

Past vintage niet echt in je interieur? Kies dan voor een moderne fotolijst. In het DIY filmpje hierboven zie je stap voor stap hoe je je kerstballen zelf ophangt in een lijst. Deze manier werkt natuurlijk ook voor een vintage schilderijlijst. Je hebt niet veel nodig voor een DIY kerstlijst:

  • Kerstballen
  • Lint
  • Schaar
  • Lijmpistool
  • Eventueel nog dennennaalden of een kerststrik

Doe het lint door de kerstballen en bepaal op welke lengte je ze wilt laten hangen. Knip het lint af met je schaar op de juiste lengte. En bevestig het aan de binnenkant van je lijst met het lijmpistool zoals de video laat zien. Vergeet niet het lint dat bovenaan het frame uitsteekt ook af te knippen. Decoreer de lijst daarna nog met dennennaalden of een kerststrik.

Creatief met (kerstversiering): deze te gekke kerst DIY’s maak je dit jaar zelf

3. Een elegante gouden ring

Kies een gouden ring en mooie diepe tinten voor je kerstballen. Zo staat je DIY kerstkrans maken er heel chique bij. Wij laten deze vooral zien vanwege de boomschors die als standaard wordt gebruikt. Het geeft de kerstkrans een unieke look!

4. Maak een kerstlandschap in je kerstkrans

Hier worden niet zo veel kerstballen gebruikt. Maar we vinden het heel leuk hoe ze dennenbomen en een kleine kerstman aan de ring hebben vastgemaakt. Zo creëer je een klein winter wonderland in je kerstkrans.

5. Een moderne kerstkrans

Houd het simpel en bevestig wat dennennaalden aan een ring. Hang daar enkele kerstballen aan en je bent eigenlijk al klaar. Het is dus heel makkelijk om te doen en het resultaat is een toffe moderne kerstkrans. Hoe je die zelf maakt vind je hier.

Zweedse kerstversiering staat prachtig in een minimalistisch interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zondag DIY: hang je kerstballen op in een schilderijlijst of krans
Sluiten