Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 23 januari 2016

DIY: katten tipi

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een katten tipi voor je harige viervoeter met gevoel voor stijl.
Tijd: ongeveer 45 minuten
Budget: Ongeveer €25,-

Benodigdheden

  • Houten latjes
  • Tape (wit)
  • Spijkertjes
  • Stof naar keuze
  • Zaag
  • Hamer
  • Schaar

Stap 1

Zaag allereerst de houten latten op maat. Wij zaagden de latten als volgt: 3 x 50 cm en 6 x 30 cm.

Stap 2

Nu maak je eerst de basis: een rechthoek van latjes. Deze timmer je aan elkaar vast met spijkertjes. Doe voorzichtig, want de dunne latten splijten erg makkelijk.

Stap 3

Nu je de basis hebt gemaakt, kun je de rest van de katten tipi in elkaar zetten. Dit kun je doen met spijkers, maar voor extra stevigheid (en omdat de houten latten snel splijten) raden we je aan om ook met tape te werken. Wij gebruikten wit sporttape – tja, dat hadden we toevallig in huis – en dat werkt uitstekend!

Stap 4

Bedek de ‘nok’ van de tipi met een strip tape en doe hetzelfde met de latten aan de voorzijde van de tipi. Zo zorg je ervoor dat de houten latten niet meer zichtbaar zijn.

Tip: zó houd jij je huis met huisdieren schoon

Stap 5

Knip nu de stof op de juiste maat en zorg ervoor dat een deel van de stof overlapt. De overlapping mag aan de voorkant ongeveer 2cm zijn en aan de achterkant lekker lang. Dit deel vouw je later namelijk gewoon onder de tent. Wij gebruikten een oud kanten gordijn, maar je kunt een zelfde soort stof gewoon op een stoffenmarkt kopen bijvoorbeeld.

Stap 6

Bevestig de stof aan de tipi met tape door een strip tape langs de stof te plakken en deze vervolgens om de onderste latten te plakken. Op die manier zorg je er meteen voor de je de houten latten niet meer ziet en mooi bedekt met tape en stof.

Stap 7

Nu de stof aan beide onderzijden vast zit, kun je de achterzijde op de gewenste maat knippen. Je kunt de stof gewoon onder de tent schuiven. Het gewicht van de katten tipi houdt de stof dan op zijn plaats. Leg een zacht deken of kussen op de bodem zodat je kat lekker kan soezen!

Wil je zo’n tipi eigenlijk ook voor jezelf of voor de kids? In dit artikel laten we zien hoe je een tipi voor de speelkamer maakt.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Reageer op artikel:
DIY: katten tipi
Sluiten