Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 3 september 2016

DIY: kaarsen met ombre effect

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen. De inspiratie voor deze DIY deden we op tijdens de lancering van de nieuwe IKEA catalogus, waar we middenin het maïsland prachtige kaarsen ontdekten.

We laten zien hoe je met een klein beetje verf simpele kaarsen met ombre effect maakt.
Tijd: 5 minuten + droogtijd van ongeveer twee uur
Budget: 5 euro

benodigdheden

  • Witte kaarsen
  • Spons
  • Acrylverf
  • Mengbakje of schaaltje

DIY: de ombre trend op je muur

Stap 1

Doe een klein beetje verf op een schaaltje. Wij gebruikten zwarte verf en wilden een grijs ombre effect bereiken, dus we hadden echt maar heel weinig verf nodig.

Stap 2

Doop het sponsje in de verf (ook hier heb je maar een klein beetje nodig) en breng de verf op de onderkant van de kaars aan. De onderkant mag je redelijk aanduwen, maar naarmate je naar boven gaat met de spons, wil je een minder dikke laag verf aanbrengen. Het ombre effect bereik je door de verf ‘naar boven’ te stempelen. Dip de spons tussendoor niet opnieuw in de verf. Hoe minder verf op de spons, hoe transparanter het effect is.

Stap 3

Laat de verf drogen en breng eventueel nog een laag verf aan om de onderkant helemaal dekkend te krijgen.

LET OP: wij raden je niet aan om de kaarsen aan te steken in verband met brandgevaar. Je kunt de kaarsen met ombre effect beter voor de sier in een kandelaar zetten óf alleen heel kort de kaars aansteken en opbranden tot de verfrand.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Reageer op artikel:
DIY: kaarsen met ombre effect
Sluiten