DIY: je eigen mini watertuin

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer maken we een kleine watertuin voor iedereen die niet zo goed is in het verzorgen van planten.
Tijd: Tien minuten
Budget: 15 euro

Benodigdheden

  • Vaas
  • Aquarium grind
  • Waterplanten
  • Bloemen
  • Water

Stap 1

Spoel het grind grondig met water totdat al het gruis weg is. Zo voorkom je dat het water in het aquarium straks helemaal wit kleurt.

Stap 2

Nu is het heel simpel. Je legt het grind op de bodem en vult de vaas met water. Stop de waterplanten in het water. Vaak zijn de waterplanten samengebundeld met een tie-wrap. Zorg er dan voor dat je dit bundeltje bedekt met grind zodat het niet zichtbaar is. Zo simpel is het: nu is je eigen watertuin klaar.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

MEER DIY TUINTJES VOOR BINNEN
Maak een gaaf hangend kruidenrek of ga voor een stoerder alternatief: een betonnen plantenbak op wielen.

Reageer op artikel:
DIY: je eigen mini watertuin
Sluiten